gaby's si alialexa
1. DACA AI UN SUPRANUME:
al doilea nume Ramona
2.UNDE TRAIESTI:
romania
3.INALTIME:
1,60 m
4.ONOMASTICA:
3 aprilie
5.OCUPATIE:
casnica
6.FRATI?
un frate
7.LIMBA MATERNA:
romania
8.LIMBI VORBITE:
romana
9.COLECTII:
reviste, carti
10.NR LA PICIOR:
37
11.SCOALA:
liceu
12.MATERIA PREFERATA:
matematica
13.HOBBY:
retete
14.BANI DE BUZUNAR:
toti pe care-i am
15.DORINTA:
sa fim sanatosi
16.VISE:
sa-mi vad copii pe picioarele lor, fericiti
17.NUMAR NOROCOS
dupa zodie ar fi 7
18.AI VREA SA REVEZI:
marea
19.ANIMALE DE CASA:
o catea, Rita
am sa o dau mai deparet lui Medi
vineri, 9 aprilie 2010
miercuri, 7 aprilie 2010
Pasca cu branza dulce
nu se poate Paste fara Pasca, un cozonac special ce se pregateste o singura data pe an
are forma rotunda ,se spune ca scutecele lui Hristos au fost rotunde, pe margina impletitura din aluat ce simbolizeaza coroana lui Hristos si o cruce pe mijloc...crucea pe care a fost rastihnit Hristos.
pt aluat: se poate folosi orice aluat de cozonac
eu am folosit reteta de la cuiburi de viespi cu nuca
eu am folosit reteta de la cuiburi de viespi cu nuca
500g faina
40g drojdie
30g zahar
50ml ulei
4 galbenusuri
300ml lapte caldut
1/2 lingurita sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie
Se freaca drojdia cu zaharul, apoi punem pe rand galbenusul, uleiul, coaja de lamaie,sarea, laptele si la urma faina bine cernuta.Se framanta bine aluatul...am folosit MP.
Se lasa la crescut apoi se scoate aluatul din cuva, se opreste cam 1/3 din el pt facut marginile si pt crucea.
Ungem bine cu unt tava in care urmeaza sa coacem Pasca si o presaram cu faina.
Intindem o foaie de 1 cm grosime pe fundul tavii si de jur imprejur punem marginile impletite sau rasucite.Lasam sa creasca 30 minute apoi punem umplutura de branza.
pt umplutura:
500g branza dulce
3 oua
100ml smatana
200g zahar
4 linguri faina
4 linguri gris
100g stafide
2 pliculete zahar vanilat
coaja rasa sau zeama de la o lamaie
pt uns
1 galbenus de ou
2 linguri lapte
Stafidele le punem la inmuiat in putina apa calduta
Frecam branza cu smantana, galbenusurile si zahar, adaugam faina, grisul, vanilia si lamaia.
Albusurile ramase se bat spuma si se amesteca usor cu compozitia de branza, se adauga si stafidele.
Umplem pasca cu compozitia obtinuta si o mai lasam putin sa creasca ...cam 10 minute, apoi o ungem bine cu galbenus de ou si lapte si o punem la cuptor.
Pt a ramane coaja moale cand o scoatem din cuptor o acoperim cu un prosop curat inmuiat in apa rece si stors.
marți, 6 aprilie 2010
premiu
Medi e o scumpa si ca de obicei s-a gandit la mine si mi-a oferit acest minunat premiu, am sa-l ofer cu multa placere
Sidy
Valurile Dunarii
pt blat
1 borcan compot de visine
250 g unt moale
250 g unt moale
200 g zahar
1 varf de sare
6 oua
400 g faina
1 praf de copt
5 linguri lapte
2 linguri praf de cacao
Untul se spumeaza cu zaharul si praful de sare, apoi se aduga pe rand ouale si la urma faina cernuta cu praful de copt.
Se toarna jumatate din compozitie in tava si se presara visinele.
Restul de compozitie se amesteca usor cu laptele si cacao si se torna usor peste visine.
Se coace in cuptorul bine incins timp de 30 minute.
pt crema
2 plicuri budinca de vanilie
700ml lapte
8 linguri zahar
200g unt
Budinca se dizolva in laptele rece, se adauga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa si o lasam la racit, apoi s emixeaza bine cu untul.
Se intinde crema peste blat si se face o glazura de ciocolata...eu am renuntat la ea si am pus bombonele de ciocolata.Drob de pui
pentru ca noi nu mancam carne de miel am facut acest drob de pui, reteta pe care o fac in fiecare an de Pasti
Se spala bine ficateii si se curata de pielite, la fel se spala si inimile si pipotele si se pun la fiert , ficateii ii punem putin mai tarziu pt ca fierb mai repede sau se pot fierbe separat.
Se lasa sa se rocoreasca apoi se macina, se pune verdeata, adreiul toate taiate marunt.....eu am folosit robotul....se adauga ouale batute, sarea, piperul si ce condimente va mai plac.
In tava de la chec unsa bine cu lei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie, se aseaza ouale fierte, se pune restul de compozitie si se unge cu galbenus de ou.
Se introduce la cuptor si se coace pana iese scobitoarea uscata.
1kg ficatei de pui
0,5 kg pipote si inimi de pui
2 legaturi ceapa verde
3 fire usturoi verde
marar , patrunjel, leustean verde
3 oua
6 oua fierte tari
1/2 ardei gras rosu
sare, piper
Se spala bine ficateii si se curata de pielite, la fel se spala si inimile si pipotele si se pun la fiert , ficateii ii punem putin mai tarziu pt ca fierb mai repede sau se pot fierbe separat.
Se lasa sa se rocoreasca apoi se macina, se pune verdeata, adreiul toate taiate marunt.....eu am folosit robotul....se adauga ouale batute, sarea, piperul si ce condimente va mai plac.
In tava de la chec unsa bine cu lei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie, se aseaza ouale fierte, se pune restul de compozitie si se unge cu galbenus de ou.
Se introduce la cuptor si se coace pana iese scobitoarea uscata.
sâmbătă, 3 aprilie 2010
Va doresc tuturor sa aveti Paste fericit alaturi de cei dragi, sa aveti parte de caldura in suflet, belsug in casa, bucurii, multa sanatate si putere de munca. E bine cand suntem multumiti si fericiti si ne bucuram de dragostea celor dragi, a familiei si de respectul oamenilor. Sa pretuim lumina din viata vostra.
Sfintele sarbatori de Pasti sa va aduca liniste si pace, sanatate, bucurii si fericire. Sa aveti puterea sa fiti mereu mai buni, mai plini de dragoste, iar lumina sfanta sa coboare in casa si in sufletul vostru. Va pup cu drag.
Hristos a inviat!
luni, 29 martie 2010
noi premii
inca doua premii superbe primite de la Juste me
am sa le ofer tututror celor care ma viziteaza, luatile fara nici o retinere.
va pup pe toate si va multumesc pt vizita!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura