luni, 3 octombrie 2011

Negresa cu crema de menta....Chocolate Mint Brownies

 pentru tava mare de la aragaz....
blat de cacao:
6 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri ulei, 8 linguri faina, 2 linguri cacao, un praf de copt
 separam ouale, albusurile le batem spuma adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul
incorporam galbenusurile, apoi uleiul, faina, cacaoa si praful de copt
turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si presarata cu faina
coacem timp de 25 de minute la 180grade, facem testul cu scobitoarea....introducem scobitoarea in blat daca e copt ea va fi uscata. 
lasam blatul sa se raceasca si il taiem in doua.

 crema de menta
200g unt, 150g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingura esenta de menta, colorant verde
simplu: mizam untul, daca a lasat apa o indepartama, adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, menta si coloratul....mixam bine si umplem blatul cu crema

glazura
150g ciocolata, 2 linguri lapte
se pune laptele la incalzit , adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecam bine pana se topeste toata ciocolata
glazuram prajitura cu ciocolata



vineri, 23 septembrie 2011

Biscuiti spritati sau piscoturi





Biscuiti spritati sau piscoturi, o reteta a copilariei cu care ne rasfata mama cand eram mici.
La randul meu am facut-o de multe ori impreuna cu copii mei cand erau mici, anii au trecut si iata ca astazi am refacut acesti minunati biscuiti pentru care avem nevoie de 

550-600g faina
200g unt sau 2 linguri mari untura de porc/180g
2 linguri mari smatana/ 60g
2 oua
200g zahar
1 plic zahar vanilat
1ingurita bicarbonat de sodiu
coaja de portocala confiata sau rasa, 
coaja de lamaie

Frământam bine între palme faina cu untul sau untura, apoi adaugam smantana, ouale, zaharul si vanilia, 
 bicarbonatul de sodiu stins cu putin oțet, punem si coaja de portocala sau lămâie. 
Framantam aluatul cat mai puțin timp posibil, pana devine neted ce nu se lipește de maini. 
La nevoie mai adaugam putina faina dar cu atenție, nu prea multa odată. 
Trebuie sa tinem cont de faptul ca grasimea se topeste de la caldura mâinilor și ne putem păcăli, aluatul devenind foarte moale și dacă punem prea multa faina riscam sa obtinem niste biscuiti foarte tari.
De aceea nu este indicat sa framantam mult aluatul, ci doar atat cat sa se amestece toate ingredientele. 
  Lasam aluatul la frigider timp de 30 de minute. 




Instalam dispozitivul de format biscuiții pe masina de macinat carne si dam bataie.
Eu am avut noroc bineînțeles de ajutoare in primele poze, astazi m-am descurcat singura.
Asezam cu grija sulul obtinut in tava stropita cu putin ulei sau acoperita cu hârtie de copt și se taie în trei sau patru, depinde cât de lungi ii dorim. 
Coacem biscuitii in cuptorul incalzit timp de 15 minute la 180de grade.





Se lasa sa se raceasca in tava, dacă incercam sa ii scoatem calzi se vor rupe. 
După preferința se pot trece prin zahar pudra sau orna cu ciocolata....noi am renuntat la etapa asta pentru ca pur si simplu am mancat jumatate din biscuiti direct din tava de-abia rocorita!
A doua zi biscuitii vor fi mai buni si se vor inmuia.





marți, 20 septembrie 2011

diferite torturi

doua torturi facute acum ceva timp in urma....poze nu tocmai reusite....
un tort simplu
blat pandispan cu mousse de ciocolata



acesta vrea sa fie un..cartof .......
blat de cacao insiropat cu rom si eterna crema ganache, 
 




duminică, 21 august 2011

Vacanta la mare....

acum cateva zile ne-am intors din vacanta la mare
a fost frumos, ne-am distrat, ne-am relaxat, ne-am balacit, ne-am jucat in nisip...
dar ultimele zile copii nu mai puteau de dorul casei si ma intrebau :'' cand plecat acasa la noi??''
asadar am strabatut toata tara de la un capat la altul
am pornit la drum...

urma Valea Oltului....

la 2 Mai...

si la Costinesti....

pe plaja....




 ....rasaritul soarelui...


 ...dupa scoici...



ne-am imprietenit cu o pisicuta...
si catelusi....



  cu Cristian e mai greu la pus poze, dar tot i-am furat una...

asa cum ne-am asteptat multa mizerie, boxele urlau la maxim, nu se putea sta in preajma lor,
chistoacele si cojile de seminte erau nelipsite din nisip

iar seara plaja arata jalnic
paharele si dozele de bere nu puteau lipsi nici ele, nu?
am invatat repede sa le ignoram si ne-am vazut de ale noastre





vineri, 19 august 2011

Tort Tractoras

pe 25 iulie gemenii mei, Robert si Raul au implinit 7 ani!!!!
a trecut ceva timp de atunci
doar astazi am reusit sa postez tortul ce l-am pregatit pentru ziua lor
nu am avut nici timp , nici inspiratie, doar asta a iesit...
a fost blat de cacao si crema cu ciocolata mars, insiropat cu caramel si un strop de rom










marți, 26 aprilie 2011

Tort cu fructe

2 blaturi de pandispan, usor insiropate
crema de vanilie din 2 budinci, 1l lapte si frisca
multe fructe...ananas, piersici, banane, kiwi,
ornat in frisca acrisoara, mixata bine cu zeama de la 2 lamai
total 5,200kg ...fara tava, cel mai mare tort al meu!!!!

 






Printfriendly