5 oua
200g zahar
500g piure dovleac
50ml ulei
1 lingura scortisoara
7 linguri mari de faina
1 plic praf de copt
nuca taiata marunt
stafide
Incepem prin a mixa ouale, adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana ce acesta se topeste, turnam treptat uleiul, apoi adaugam piureul de dovleac, nuca si stafidele, iar la final faina si praful de copt. Amestecam usor compozitia si o turnam in tava de guguluf unsa bine cu ulei si presarata cu faina.
Coacem la 180 de grade timp de 20- 25 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Il rasturnam pe o farfurie si il lasam la racit.
Se poate pudra cu zahar sau glasa cu ciocolata.
Pentru piureul de dovleac radem dovleacul si il calim cu o lingura de ulei pana se inmoaie.
7
Pentru glazura de ciocolata topim 100g de ciocolata impreuna cu 2-3 linguri de lapte si o turnam peste guguluful racit