luni, 30 iulie 2012
marți, 26 iunie 2012
Tort Buburuza II
tort cu blat pandispan si cu crema de capsuni reteta o gasiti aici
a avut 2,6 kg
pentru buburuza am folosit pasta de zahar
si pentru cap, antene si bulinute plastelina de ciocolata
ornat in frisca
ornat in frisca
luni, 25 iunie 2012
luni, 11 iunie 2012
Tort de bezea si crema de ciocolata
si pentru ca aveam adunate mai multe albusuri in congelator,
m-am gandit sa incropesc un tort de bezea.
asadar am facut 3 blaturi de bezea
asadar am facut 3 blaturi de bezea
pe care le-am umplut cu o crema de ciocolata si frisca
pentru bezea:
6 albusuri
15 linguri de zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Albusurile trebuiesc decongelate in frigider
si apoi aduse la temperatura camerei.
Se mixeaza bine cu zeama de lamaie,
apoi se adauga treptat zaharul mixand in continuare.
Este important sa obtinem o spuma foarte densa, lucioasa, ce nu curge in momentul in care intoarcem castronul cu gura in jos.
Cu ajutorul unui capac desenam cercuri pe foaia de copt si intindem bezeaua dupa dimensiunea obtinuta.
Se coc pe rand cele 3 blaturi la 150 grade timp de aproximativ 45 minute pana ce bezeaua s-a uscat.
Se lasa la racit in cuptor.
pentru crema:
3 oua
8 linguri zahar
120g ciocolata
125g unt sau margarina
120ml frisca
Se pun ouale cu zaharul pe baia de aburi. Cu telul in forma de para batem incontinuu pana ce crema se ingroasa tare. Se opreste focul si se incorporeaza ciocolata in crema apoi o lasam la racit.
Cand crema este rece o mixam cu untul la temperatura camerei si apoi cu frisca mixata separat.
Tips: montati tortul direct in tava de servire. Eu nu am facut asa, iar in momentul in care l-am transferat in tava in s-a sfaramat blatul pe margine.
Daca doriti un tort mai rafinat adaugati nuca prajita si taiata marut in foi sau in crema.
joi, 31 mai 2012
Tarta cu dulce de leche si fructe
pentru blat am folosit reteta de la Tarta cu afine
4 oua
8 linguri zahar
4 linguri faina
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.
Se adauga galbenusurile si se mai bate putin, apoi se incorporeaza faina cernuta si se amesteca usor cu o lingura.
Forma de tarta se unge cu unt si presara cu faina. Se toarna compozitia blatului in ea si se coace la 180grade. Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
mai avem nevoie de:
200g lapte condensat
250 ml frisca lichida Hulala
fructe: banane, ananas, capsuni
Cutia de lapte condensat se pune la fiert intr-o oala cu apa timp de doua ore. Din cand in cand se completeaza cu apa care s-a evaporat. Se lasa la racit si apoi se deschide, vom avea o crema de lapte caramelizata delicioasa.
Cutia de lapte condensat are aproximativ 400g, pentru o tarta se foloseste doar jumatate...eu am facut 2 tarte.
Frisca e destul de dulce si doar se mixeaza fara a mai adauga zahar.
Fructele se taie cubulete.
Pe blatul racit se intinde dulce de leche, se presara fructele apoi se pune frisca.
miercuri, 30 mai 2012
Aripioare de pui in sos de mustar si miere de albine
cei care ma citesc stiu probabil ca eu rar postez retete de mancare,
nu sunt pasionata de partea aceasta a bucatariei, mie imi plac dulciurile, prajiturile, torturile...
dar provocarea concursului ''Bucatar real" m-a pus la treaba, miza fiind minunatul vas Pyroflam
precum si vouchere pentru cumpărături în magazinele real,- Hypermarket
asadar am devenit posesoarea acestui vas minunat din gama Pyroflam
...mai multe detalii despre concurs Bucatar real
avemn nevoie de:
7 aripioare de pui
pentru marinata: 3-4 linguri miere de albine 2 linguri muştar iute 2 linguri oţet balsamic
4 linguri mustar boabe
2 linguri ulei de masline
2 limguri sos worchestershire
sare si piper, dupa gust
Se pregateste sosul pentru marinata prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Aripile se pun in sos si se lasa la marinat 2 ore la rece acoperite.
Se incalzeste cuptorul la 230grade C.
Se scot aripile din vas, se ung bine cu sos si se se dau la cuptor acoperite pentru 20-30 de minute, dupa care se indeparteaza capacul si se mai lasa 10 minute pentru a se rumeni frumos pe fiecare parte, din cand in cand se ung cu sosul ramas.
Ca o concluzie pot sa spun ca imi place, de fapt ador acest vas,
desi dupa cum vedeti in magine sosul s-a caramelizat pe peretii vasului,
s-a curatat foarte usor, iar carnea a iesit minunata.
unde mai pui ca de la congelator poate fi pus direct pe foc sau in cuptor.
unde mai pui ca de la congelator poate fi pus direct pe foc sau in cuptor.
particip cu aceasta reteta la etapa a II-a a concursului.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura