200g untura de porc
500g faina
1 praf de sare
200g zahar
1 ou
2 linguri de smantana
1 praf de copt
4 linguri de gris
6 mere acrisoare
1200ml lapte
3 budinci de vanilie
8 linguri zahar
500g faina
1 praf de sare
200g zahar
1 ou
2 linguri de smantana
1 praf de copt
4 linguri de gris
6 mere acrisoare
1200ml lapte
3 budinci de vanilie
8 linguri zahar
Framantam intre palme faina cu untura rece (se poate inlocui cu unt sau
margarina) adaugam restul ingredientelor si framantam cat de putin
posibil, vom obtine un aluat moale, care nu lipeste. Se mai poate adauga
lapte sau faina dupa nevoie, dar atentie!! trebuie sa tinem cont ca dupa
ce va sta la rece aluatul se va mai intarii.
Asadar lasam aluatul o ora la frigider apoi il impartim in doua, o parte o vom intinde in tava, cealalta parte o vom folosi la grilaj.
Aluatul este foarte fraged si se poate rupe la intins, nu e nici o problema daca ne ajutam de degetele
Asadar lasam aluatul o ora la frigider apoi il impartim in doua, o parte o vom intinde in tava, cealalta parte o vom folosi la grilaj.
Aluatul este foarte fraged si se poate rupe la intins, nu e nici o problema daca ne ajutam de degetele
Eu il intind direct pe foaia de copt apoi asez foaia in tava.
Merele se curata si se taie felii apoi se aseaza in tava ......eu am
avut mere culese din pomul vecinului, asa ca fiind mici am folosit 8 bucati.
Presaram gris peste aluat si asezam feliile de mar.
Presaram gris peste aluat si asezam feliile de mar.
Budinca se prepara cum scrie pe plic, fierbinte se intinde in tava peste mere.
Acum ne ocupam de grilaj...mi-a dat ceva de furca, eu nu am rabdare sa
migalesc asa mult, dar pana la urma a meritat, aspectul prajiturii e
foarte placut datorita grilajului.
Coacem prajitura la 180 de grade timp de 35-40 minute.
O taiem rece si o servim pudratata cu zahar.