tava mare 35/24cm
Blatul de rulada:
5 oua
10 linguri zahar
5 linguri de faina
Abusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se bate in continuare pana ce acesta se topeste si obtinem o spuma tare, densa ce nu cade de pe paletele mixerului, apoi se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu o paleta.
Compozitia se toarna in tava mare de aragaz, 30/36cm in care am pus in prealabil hartie de copt.
Se coace la 180 de grade timp de 20 de minute pana decine aurie.
Se rastoarna blatul pe un prosop, se desprinde hartia de pe foaie si se ruleaza strans cu ajutorul hartiei. Se inveleste in prosop si se lasa la racit.
Glazura de ciocolata 1:
50g ciocolata amaruie
100g ciocolata cu lapte
3 linguri lapte
Se topesec ciocolatile pe baie de aburi cu laptele.
Foaia de rulada se desface cu atentie si se unge cu ciocolata topita.
Crema:
600ml lapte
1 budinca de capsuni
4 linguri zahar
10g gelatina
1/2 borcan gem de capsuni(capsuni prospete)
Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa.
Gelatina se pune la hidratat cu 50 ml apa rece, dupa 10 minute se topeste pe foc mic, apoi se incorporeaza in budinca. Se adauga si gemul de capsuni. Calduta crema se intinde peste stratul cu ciocolata. Din loc in loc se pune cate putin de gem de capsuni sau cubulete de capsuni proaspete.
Se ruleaza cu atentie si se da la rece. Se opreste putina crema pentru ornat.
Glazura 2:
100g ciocolata amaruie
2 linguri lapte
Ciocolata rupta bucatele se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele.
Se unge rulada cuglazura si se orneaza dupa fantezie.