Blat de cacao:
6 oua,
12 linguri zahar,
6 linguri lapte,
6 linguri ulei,
9 linguri faina,
10g praf de copt,
3 linguri cacao
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura.
Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35 minute.
Crema de ciocolata:
500ml frisca lichida,
200g ciocolata amaruie
100g ciocolata cu lapte
3 linguri mari finetti,
1 borcan compot de visine
Ciocolata se taie marunt.
Frisca se pune la incalzit pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se da deoparte, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce aceasta se topeste.
Se lasa crema la rece pentru 4-5 ore, se adauga crema de finetti, apoi se mixeaza pana se intareste crema, se adauga visinele din compot bine scurse de zeama
Asamblare tort:
Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine.
Se umple tortul cu crema de ciocolata si visine.