- 1,5 plic gelatina fin maruntita (15g)
- 1 plic de gelatina maruntita (10g)
Incepem cu blatul sau mai bine zis baza tortului:
Sfaramam biscuitii si ii amestecam cu zaharul. Untul il topim si il turnam asa fierbinte peste biscuiti, amestecam bine.
Punem compozitia in tava cu inel detasabil, eu am folosit o tava cu diametru de 22 cm.
Nivelam si presam bine compozitia de biscuiti cu dosul unei lingure sau cu mana. Dam tava la frigider.
Pregatim crema astfel:
Crema mascarpone o mixam putin cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam iaurtul si smantana.
Gelatina o punem la hidratat cu 100ml apa rece, lasam 10 minute pana se umfla apoi o topim pe baie de aburi sau la foc mic. O dam deoparte si o lasam sa se racoreasca putin.
Turnam gelatina racita in fir subtire in crema de branza mixand incontinu.
Punem crema in tava si dam la rece.
Pentru Jeleu:
Capsunile le pasam pe jumatate, le amestecam cu zaharul si gelatina si lasam sa stea 15 minute ...ele vor lasa zeama.
Dupa care punem vasul pe foc mic pana incepe sa fiarba, dam deoparte si lasam sa se rocoreasca apoi turnam jeleul cu atentie peste stratul de crema care trebuie sa fie inchegat.
Dam tortul la rece pana se inghega bine crema, de preferat pana a doua zi, apoi cu grija indepartam inelul detasabil si servim.
Pofta buna!