pentru 12 muffins avem nevoi de:
100g unt, 100g ciocolata, 3 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 5g praf de copt
Punem untul intr-o craticioara pe foc, cand acesta s-a topit complet dam deoparte si adaugam ciocolata rasa sau taiata marunt, amestecam bine pane ce aceasta se topeste complet in unt si lasam sa se raceasca.
Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata si mixam in continuare pana se inglobeaza complet. Punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Albusurile le batem spuma tare si usor cu o lingura le amestecam cu compozitia de galbenusuri.
Trebuie sa rezulte o compozitie groasa dar care totusi curge.
Se umplu formele de muffis pe 3/4 cu compozitie si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea...trebuie sa tinem seama ca mijLocul va fi usor moale.
Deasupra am ornat cu budinca de ciocolata:
1 plic budinca de ciocolata, 4 linguri de zahar, 400ml lapte.
Budinca si zaharul o amestecam cu putin lapte rece, restul de lapte il punem la fiert apoi il turnam peste budinca. Fierbem la foc mic pana se ingroasa.
Cand e aproape rece o punem intr0un pos si ornam muffinsurile. Radem ciocolata alba.