sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Prajitura coca-cola


O prajitura foarte buna, blat moale, pufos 
ce nu necesita insiropare.



blat:
6 albusuri, 4 galbenusuri,200 g zahar, 12 linguri coca-cola, 200g faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao.
Toate albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge, se adauga pe rand galbenusurile si coca-cola, se amesteca bine apoi se pune faina, praful de copt si cacaua.
Se cocace blatul in tava mare si se taie in 2 pe orizontala.

crema:
2 galbenusuri, 300ml lapte, 4 linguri de faina, 120g zahar, 1 pachet unt, 3 pliculete zahar vanilat, 100g nuca de cocos
Galbenusurile se freaca cu faina si zaharul, se adauga si laptele si se pune la fiert pana se formeaza o crema groasa, se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.
Untul se incorporeaza in crema rece, se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa, se adauga nuca de cocos.
Se umplu cele doua foi cu aceasta crema.

glazura:
100g ciocolata de lapte, 3 linguri de lapte.
Ciocolata se rade si se amesteca cu laptele apoi se topeste la foc mic.
Se toarna calduta peste prajitura.

6 comentarii:

  1. La multi ani!
    Sa fiti veseli si sanatosi,si toate visele voastre sa devina realitate!

    Prajitura e apetisanta de numa,numa!
    Voi lua reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. o iesit super buna prajitura

    RăspundețiȘtergere
  3. Prajitura asta o stiu sub numele de Dobra si e mmmm... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut-o si eu dar am folusit o tava prea mica . Ar fi bine daca ati preciza dimensiunea tavii. este foarte important pentru reusita unei prajituri. Asadar , cat este tava? Prajitura este buna si aspectuoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. imi pare foarte interesanta am sa o probez

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly