vineri, 30 noiembrie 2012

Prajitura tavalita cu nuca de cocos


500g zahar
250g unt
2 linguri cacao
200 ml lapte
5 oua
250g faina
1 plic praf de copt
Se pune la fiert zaharul, untul si laptele. Cand incepe sa fiarba se da deoparte.
Se opresc 15 linguri pentru glazura si se amesteca cu cacaoa,  restul compozitiei se lasa la racit.
In siropul racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul.
Albusurile se bat spuma. Se  toarna peste ele putin cate putin, compozitia de galbenusuri. In tot acest timp se amesteca cu o paleta, apoi se incorporeaza si faina si praful de copt, amestecand usor de jos in sus.
Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si  se coace la 180 grade timp de 30 de minute.  
Blatul copt si racit si se taie cubulete.
Fiecare bucatica de prajitura  se introduce pe jumatate in siropul oprit la inceput si se tavaleste prin nuca de cocos.


9 comentarii:

  1. Tare mult imi place prajitura asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ARATA FOARTE BINE SI CRED CA ESTE SI FOARTE GUSTOASA...

    RăspundețiȘtergere
  3. am sa-o incerc cat de curand ....copilul meu cel mic adora nuca de cocos si sunt sigura ca-i va placea ! mulumesc ptr postare :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce-mi place prajiturica asta,si eu am reteta si nu am facut-o de mult;
    pup Diana si multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bunaciune ai facut.............mmm........................place mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasa prajiturica, n-am mai mancat de mult! Yummy!!

    RăspundețiȘtergere
  7. O praji pe gustul meu! Cred ca am sa o incerc de sarbatori, e simplu de facut, spornica si mai ales, foarte gustoasa! :)

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly