marți, 18 decembrie 2012

Prajitura cu nuca de cocos II


 reteta pentru o tava mare , 38/28 cm
Pentru foile cu cacao
300g faina
100g unt
100g zahar
2 galbenusuri
1/2 plic praf de copt
3 linguri cacao
4-5linguri lapte
esenta de rom
Din toate am framantat un aluat pe care l-am impartit in doua.
Am intins doua foi de dimenesiunile tavii direct pe hartie de copt si le-am intepat din loc in loc cu furculita.
Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie si am pus umplutura de cocos. Apoi am luat cea de a doua foaie si am asezat-o cu fata in jos peste umplutura,  apoi am dezlipit hartia de copt.
Am copt prajitura la 180 grade.

pentru umplutura de cocos
8 albusuri
250g zahar
200g cocos
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat, am obtinut o spuma lucioasa si densa. Am amestecat-o usor cu vanilia si cocosul.

 pentru crema
6 galbenusuri
250g zahar
500ml lapte
50g faina
vanilie
150g unt
Galbenusurile le-am amestecat bine, bine cu faina si putin lapte rece.Am pus zaharul si restul de lapte.Am fiert crema la foc mic pana s-a ingrosat ca o budinca.
Am lasat crema la racit apoi si am mixat-o cu untul moale si vanilia.
Peste prajitura racita am intins crema si am ras ciocolata.
Pofta buna!




 

8 comentarii:

  1. Vaaaiiiii,ca asta-i preferata mea,acuma sun la usa si te colind pentru o bucatica,,,,,,,,arata super!!!!pupppp!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare frumos! O prajitura superba, de pus pe masa de sarbatoare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta reteta!.. Iar eu cand zic ca e interesanta inseamna ca mi-a starnit curiozitatea si atunci cand am timp o voi incerca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Soer sa-ti placa Felis, pentru ca e foarte buna.

      Ștergere
  4. Diana, vreau sa fac vineri prajiturica, insa am cateva intrebari: 1. Ar trebui sa pun si putin ulei la aluat, sau nu e nevoie? 2. Prajitura iese foarte dulce?(in caz ca da, as pune mai putin zahar) si 3. Ai folosit vanilie esenta sau pastai? Sper ca nu te stresez cu atatea intrebari, dar vreau sa iasa perfecta. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. buna, nu ma stresezi deloc :)
    1.in aluat nu se pune ulei pentru ca are unt(il poti inlocui cu margarina).
    2.prajitura nu e foarte dulce, acum depinde si de gustul tau.
    3.am folosit esenta de vanilie, daca ai pastaie e mai parfumata.
    spor la treaba!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. minunata...abia astept sa o incerc

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest