Reteta pentru o tava rotunda de 24 cm inaltime de o palma...poate fi taiat in trei felii
si respectiv tava dreptunghiulara 28/38 cm inaltime de 3 degete...poate fi taiat in doua felii
6 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri faina cernuta,
10g praf de copt,
cacao
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, se adauga zaharul treptat mixind in continuare pana se topeste zaharul si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge.
Adaugam galbenusurile pe rand
mixand dupa fiecare,
Apoi faina cernuta si praful de copt si amestecam
usor cu lingura de jos in sus.
Coacem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Blatul este copt
cand se desprinde de pe marginile tavii si trece testul cu scobitoarea.
Introducem o scobitoare in mijlocul blatului si data iese curata blatul
este gata, daca este umeda si cu resturi de compozitie pe ea , blatul
mai trebuie copt.
Atentie!
-nu se deschide cuptorul in timpul coaceri, in special in prima parte.
-daca punem cacao sau nuca in blat scadem cantitatea de faina.
si cu cacao....
si cu cacao...