am facut 2 blaturi de cacao
pt fiecare blat:
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, 1 plic praf de copt
albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina, cacaoa si praful de copt
dupa ce am copt blaturile le-am taiat pe orizontala in doua
unul l-am pastrat pentru baza tortului iar celalalt l-am decupat in asa fel incat sa arate a corabie
crema
9 oua, 18 linguri de zahar, 200g ciocolata, 350g unt
am batut ouale spuma cu zaharul apoi am pus oala pe baie de aburi, batat continuu cu telul para pana ce crema s-a ingrosat bine, bine
am adaugat ciocolata taiata marunt apoi am lasat crema sa se raceasca
rece am mixat-o bine cu unt
o cana zahar, 2 1/2 cani apa, esenta de rom
zaharul se arde si se stinge cu apa, se mai lasa putin pe foc pana se dizolva de tot
se foloseste rece aromat cu esenta de rom
blaturile insiropate le-am umplut cu crema si am asezat corabia pe blatul intreg, am ornat-o cu crema de ciocolata
pentru partea colorata am folosit 400ml frisca mixata bine cu 3 linguri de zahar pudra si o esenta de vanilie
si gata!
3, 600 kg