PRAJITURA DELICIU,
prajitura cu nuca, crema de vanilie, strat de biscuitii inmuiati in cafea,
foarte fina si delicioasa!
Pentru o portie mare de prajitura avem nevoie de:
200g crema de ciocolata fineti sau nutella
200g nuca taiata
150g biscuiti simpli
1 cana cafea indulcita
pentru blat:
7 albusuri
1 lingura suc de lamaie
200 g zahar
4 lg nuci macinate
2 lg faina
Tapetam o tava mare, 28/38cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata marunt.
Albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge.
Cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina in spuma de albus amestecand usor de jos in sus.
Turnam compozitia in tava peste nuci si coacem blatul la 180` C aproximativ 25 minute pana se rumeneste frumos.
Scoatem blatul cald din tava, il intoarcem cu fata in jos pe un platou spoi il ungem cu crema de ciocolata.
pentru crema :
7 galbenusuri
10 linguri zahar
7 linguri lapte
350 ml frisca
1 esenta de vanile
Pentru crema amestecam galbenusurile, zaharul si laptele si le punem la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa. Lasam crema la racit.
Separat batem frisca, adaugam treptat crema racita si mai mixam putin pana obtinem o crema spumoasa.
Peste blatul cu ciocolata intindem jumatate de crema, aseazam biscuiti inmuiati cateva secunde in cafea, apoi intindem si restul de crema.