Blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri faina, cacao, 1/2 plic praf de copt
albusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga galbenusurile, se inblobeaza uleiul, apoi faina , praful de copt si cacaoa.
se coce in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
se lasa la racit.
Sirop: 150ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, se adauga esenta de rom
Crema: 250ml frisca, 200g mascarpone, 3-4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
frisca se mixeaza bine cu zaharul, se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana devine o crema tare, se pune si vanilia.
Jeleu de zmeura: 300g zmeura, 10g gelatina, 3 linguri zahar
gelatina se pune la inmuiat in zmeura impreuna cu zeama pe care o lasa, dupa 10 minute se pune pe foc,cand ajunge la fierbere se da la o parte .
Ornare:1 plic de gelatina rosie si 100ml frisca.
Asamblare tort:
blatul racit se taie in doua felii si se insiropeaza.
se aseaza o felie de blat in forma de tort, se pune jumatate de crema, peste jeleul caldut si se da la rece.
cand s-a inchegat bine jeleul punem restul de crema si acoperim cu cea dea doua felie de blat.
Ornam cu frisca si gelatina pregatita dupa instructiunile de pe plic.