aluat:
1kg faina
100g untura de porc (unt)
200g zahar
20g drodie uscata
500ml lapte caldut
1 praf de sare
1 esenta de rom
coaja de lamaie
umplutura de mac:
500g mac
4 albusuri
150g zahar
suc de la 1/2 lamaie
Incepem cu aluatul: drojdia o dizolvam in 200ml caldut, punem o lingura de zahar si presaram un pumn de faina si lasam maiaua la crescut 10 minute.
Faina o cernem, o amestecam cu untura si presaram sarea intr-o parte a ligheanului. Facem o groapa in mijlocul fainii si turnam drojdia crescuta, punem zaharul, esenta de rom, coaja de lamaie, restul de lapte.
Framantam bine aluatul si il lasam la crescut o ora si jumatate.
Intre timp pregatim umplutura: albusurile le batem spuma cu zaharul si sucul de lamaie. Macul il macinam si il inglobam in spuma de albusuri.
Rasturnam aluatul crescut pe masa infainata si il impartim in trei.