duminică, 1 noiembrie 2009

Tort festiv cu nuca


 

  Aceasta este o reteta dintr-o revista, desigur nu am rezistat sa nu o modific putin.
Pentru blat: 7 oua, 7 linguri zahar, 5 linguri de faina , 2 cani nuca macinata, un praf de cop
Pentru crema :5 oua, 5 linguri lapte praf, 10linguri zahar, o esenta portocale, 500ml frisca, 2 plicuri gelatina maruntita
Pentru sirop :250ml apa, 250 g zahar se fierbe pana se leaga un sirop grosut, se adauga o esenta de vanilie.

Preparare:
Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga treptat zaharul, apoi se pun galbenusurile pe rand si nuca macinata. Se incorporati faina si praful de copt.
Blatul se coace se lasa la racit apoi se taie in doua felii pe orinzotal .

Crema:
Se fierbe la bain-marine ouale, zaharul si laptele praf pana se formeaza o crema groasa.
Gelatina se inmoaie 10min cu 50ml apa, apoi o puneti pe foc mic pana se dizolva si se pune in crema calduta.
Friscase batute bine, se pune crema racorita bine si esenta de portocale.

Tortul se monteaza intr-o forma cu inel mai mare decat blatul tortului cu 1 cm.
Primul blat se aseaza in forma, se insiropeaza si se pune crema, din care s-a oprit putin pt ornare. Se pune si al doilea blat, se insiropeaza si se preseaza usor pt a iesi crema pe margini, astfel incat tortul sa fie invelit lateral in crema.
Crema oprita se intinde pe tort si se prsesara nuca taiata si rumenita putin in cuptor.

De la dian@'s cakes
De la dian@'s cakes
De la dian@'s cakes
De la dian@'s cakes

De la dian@'s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly