miercuri, 4 noiembrie 2009

Tort cu bezea si fulgi de migdale









3 felii de blat de pandispan cumparat.
o ciocolata cu crema de portocale.

Pt blatul de bezea:
4 albusuri, 4 linguri zahar, o esenta de vanilie, o lingura de amidon, fulgi de migdale
albusurile le-am batut spuma cu cateva picaturi de otet si cu zaharul, am pus si vanilia si amidonul. Am pus compozitia in tava, am presarat fulgi de migdale si l-am copt la foc mic pana s-a rumenit frumos.

Crema de vanilie:
un plic de budinca vanilie, 350ml lapte, 4 linguri zahar, 200ml frisca.
budinca de vanilie se fierbe cu laptele si zaharul, se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta.

A doua crema:
300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, o conserva de fructe exotice
frisca se mixeaza bine cu zaharul , se pun fructele taiate bucatele.

In forma cu inel se pune primul blat, se unge cu prima crema, se pune cel de-al doilea blat se pune frisca si apoi cel de-al treile blat care se unge cu ciocolata topita cu 2 linguri apa.
Se pune tortul la frigider timp de o ora, se scoate si se pune si blatul de bezea peste tort.
Aici am avut o problema, bezeaua s-a strans la cuptor si a devenit mai mica decat forma in care l-am copt.

6 comentarii:

  1. Bine te-am gasit Diana!
    Felicitarii pentru blogul tau delicios!

    RăspundeţiȘtergere
  2. multumesc si bine ai venit Mariana!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Felicitari draga Diana pentru frumosul tau blog !!!
    Imi place mult si ma bucur ca in sfarsit am reusit sa intru pe unul din blogurile fetelor noastre....
    Imi plac torturile tale de numa....si te admir pentru asta !

    RăspundeţiȘtergere
  4. de unde cumparam fulgi de migdale ?

    RăspundeţiȘtergere
  5. da,da,da! De unde cumparam fulgi de migdale????

    RăspundeţiȘtergere

retete asematoare

retete asematoare