sâmbătă, 8 decembrie 2012

Prajitura cu foi de miere si crema caramel


o prajitura gustoasa, usor de facut
 foi cu miere de albine si crema de caramel.

 pentru foi cu miere de albine
600g faina
100g untura de porc( margarina)
100g zahar pudra
2 linguri miere de albine
50ml lapte
1 lingura bicarbonat de sodiu
zeama de lamaie
Faina se freaca cu untura, se adauga zaharul, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Se framanta un aluat, se imparte in patru. Se intind foile pe dosul tavii si se inteapa cu o furculita.
Fundul tavii se unge bine cu  ulei si se presara cu faina, se coc foile timp de 7-10 minute la 180 grade.
Cand sunt usor rumenite se scot din cuptor, foile prea coapte nu se mai inmoaie.

crema caramel
150g zahar
350ml lapte
3 galbenusuri
2-3 linguri amidon
200g unt
Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 250ml laptele rece.
Se fierbe la foc mic siropul pana se dizolva complet caramelul.Se da deoparte si se lasa la racit.
Galbenusurile se freaca cu amidonul si restul de lapte, se amesteca cu siropul de caramel si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa crema. Se lasa crema la racit apoi se mixeaza cu untul.
Se umplu foile cu crema si se aseaza o greutate deasupra prajiturii.
 Se taie a doua zi cand foile s-au inmuiat.





9 comentarii:

  1. Am venit sa vad ce ai mai prajiturit si bineinteles ca am gasit ce altceva decat bunaciunea asta de praji.
    Delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! Imi place mult combinatia!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt sigura ca a fost delicioasa si nazdravanii tai au fost incantati de gust....
    De altfel , cum ar putea fi altfel intre combinatia asta minunata de foi cu miere si crema caramel !?
    Bravo tie !
    Te tzuc cu mult drag !

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai Diana ce bine ar fi fost pe linga toate explicatiile sa fi gasit si ,,,dimensiunea tavi !!!!!!!!!!! ''''

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly