sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Cornuri fragede cu branza sarata




 1kg faina
1 lingurita sare
100 g untura.(50g unt +50ml ulei)
500 ml lapte
2 cuburi de drojdie (42g/cub)
2 linguri smântână
2 linguri de zahar
1ou

pentru umplut:
700g branza sarata
1 ou
2 linguri smantana

De obicei la astfel de aluaturi folosesc mașină de pâine, MP dar se poate frământa foarte bine și cu mâna.
In laptele cald am pus zaharul si drojdia sfaramata, am amestecat bine, am presarat  putina faina si am lasat la crescut.
In cuva MP am pus faina, sarea si untura. Am pornit masina pe programul de framantat si dupa ce s-au amestecat faina cu untura, am turnat laptele cu drojdia, smantana apoi oul desfăcut cu furculita.

Dacă doresc sa frământ cu mâna am  procedat astfel:
În laptele cald am dizolvat drojdia împreună cu zahărul, am presarat cu făină și am lăsat la crescut... cam 10 minute.
Intr-un lighen cern faina, pun untura și o frec între palme, apoi fac o groapă în mijloc și torn laptele cu drojdia, adaug smantana si oul batut puțin cu furculiță și sarea.

Cande aluatul este gata l-am rasturnat intr-un lighenus uns cu ulei si l-am lasat la crescut o ora si jumatate, apoi l-am impartit in 5 bucati.
Am intins fiecare bucata, am trasat linii, am pus o lingura de branza amestecata cu ou si smantana si am modelat cornuletele.
Le-am asezat in tava, le-am uns cu ou batut si dupa 20 de minte le-am pus la copt la 180 de grade.






 

8 comentarii:

Printfriendly