miercuri, 10 martie 2010

Cartofi taranesti cu ficatei de pui


500g cartofi rosii, din cei nefainosi
o ceapa
500g ficatei de pui
2 linguri faina
 ulei
sare, piper, boia dulce

Cartofi se curata se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins, o lasam pana devine traslucida si punem boiaua, amestecam bine. Punem si cartofii scursi de apa in care au fiert. Amestecam usor si dam deoparte.
Ficateii spalati si curatati de pielite se taie cubulete (eu ii las mai maricei), ii tavalim prin faina si punem intr-o cratita cu ulei incins. Amestecam usor sa nu se prinda de fund si completam cu putina supa sau apa, cat si acopere. Ii lasam sa fiarba inabusit 10 minute, le dam gust cu sare si piper.
Cine doreste poata sa puna si usturoi .

luni, 8 martie 2010

Rulada umpluta de vitel

10-12 felii muschii de vitel
1 morcov
1/4 ardei rosu
1 conserva ciuperci
8 felii cascaval
cateva felii de sunca
sare, piper, patrunjel verde
felii se bat usor cu ciocanul, ca pt snitele si se intind una langa alta pe o foaie de aluminiu.
se sareaza si se pipereaza dupa care "aliniem" cascavalul, sunca, ciupercile, ardeiul felii lungi, morcovii taiati pe lung se presara verdeata.
rulam cat mai strans cu ajutorul foliei si punem intr-o tava cu o ceasca de apa la cuptor.
 cand carnea s-a facut dam folia deoparte si o mai lasam cateva minute la cuptor pt a se rumenii frumos rulada.
se serveste cu ce garnitura va place .
Adăugaţi o legendă

duminică, 7 martie 2010

Brownies Cappuccino-Negresa cu cappuccino

 
De cand am vazut prajitura asta mi-a placut foarte mult
mi-am zis ca am o sa o fac si eu si uite ca acum i-a venit randul.
Este o prajitura foarte fina si de gust nu mai zic.....este delicioasaaaaaa!!!
Si-a castigat un loc binemeriatat in categoria "favorite" !!!
blat
120g ciocolata
100g unt
3/4 cana zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri cappuccino
2 oua
1/2 cana faina
1/2 cana nuca macinata
 1/2 plic praf de copt
o priza sare
(1 cana=200ml)
(tava de 20/36cm )

Pentru blat: se topeste la foc mic ciocolata cu untul, se adauga cappuccino, zaharul, vanilia, se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa la racit.
Ouale se mixeaza, se toarna peste ele compozitia cu ciocolata amestecand continu. Se pune faina, nucile, sarea si praful de copt, amestecand usor.
Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pentru 25 minute.

crema:
125g mascarpone
120g unt moale
3/4 cana zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara...eu nu am pus

Pentru crema: mixam mascarpone cu untul si zaharul pudra si vanilia.


glazura:
100g ciocolata
2 linguri unt
1/4 cana frisca lichida
2 linguri cappuccino
 pt glazura: topim ciocolata cu untul, frisca si cappuccino.

Intindem crema pe blat si dam la rece 1 ora apoi turnam glazura calduta.



sâmbătă, 6 martie 2010

 

am primit aceste frumoase premii  de primavara de la Anca am sa le ofer cu mult drag
si tuturor femeilor dar mai ales mamicilor!

joi, 4 martie 2010

Tort cu mascarpone si zmeura




acest tort l-am facut de anul nou...a trecut ceva timp si am zis ca ar fi cazul sa-l pun pe blog.
nu e un tort complicat si crema se face foarte usor.

blat de cacao din:
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, praf de copt se coace in tava rotunda.
rece se taie in 3 felii pe orizontala, trebuia sa il tai doar in 2 atunci asa puteam sa repartizez mai bine crema.
... am fost nevoita sa apelez la putina frisca pt stratul 2.

crema:
300g zmeura pasata si trecuta prin strecuratoare pt a inlatura samburilor, se amesteca cu un plic de gelatina si 5 linguri de zahar, o lasam 10-15 minute apoi o dam pe foc pana cand incepe sa fiarba si se lasa la racit.
Cand e calduta se amesteca cu o cutie de mascarpone.
Se umple tortul cu crema imediat, deoarece daca e rece se inchega crema si e greu de intins.

glazura: 100 g ciocolata se topeste cu 3 linguri lapte sau frisca lichida.

luni, 1 martie 2010

Prajitura Betivul





Blatul:
6 oua, 6 ling apa rece, 300 g zahar, 250 g faina , 1/2 plic praf de copt,1 lamaie, 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie.
Se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar.
Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.
Cand s-a racit  se taie in doua pe orizontala,  jumatate se va folosi la crema
Crema:
jumatate de blat
200 ml rom
250 g nuca macinata
100g unt sau margarina
sucul si coaja de la 1/2 lamaie
5 ling zahar pudra
o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
un borcan mic de gem de caise 

Blatul se taie in doua.
Jumatate se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele.



Glazura:
150 g zahar pudra se freaca cu 2 ling apa clocotita,2 ling cacao si 1 ling unt.

Tips: am inlocuit romul cu lapte si 2 fiole de esenta de rom pt a putea sa manance si copii
Se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.



 



vineri, 26 februarie 2010

Salata de sfecla rosie

 
si pt ca v-am povestit despre sfecla rosie am sa scriu si o reteta de salata de sfecla rosie
retea o am de la o buna prietena si deosebita bucatareasa Sidy

2 kg sfecla rosie mai micuta, nu am gasit mai mica decat se vede
100g chimion
1 hrean
1l apa
100ml otet
3-4 linguri de zahar
1/2 lingura sare
Sfecla se spala bine, bine, se curata cotorul si se pune la fiert intr-o oala mai mare cu apa timp de 45 minute.
Este fiarta cand s-a inmuiat si intra furculita in ea.
Se lasa sa se raceasa si se curata de coaja, se taie felii subtiri, cubulete sau se rade, dupa preferinta.
Se amesteca cu hreanul ras sau macinat, cine prefera poate sa-l taie fasiute.
Apa se pune la fiert cu sarea si zaharul, la urma se aduga otetul.
Chimionul se pune separat la fiert cu o cana de apa timp de 5 minute, apoi se strecoara apa si se pune peste sfecla, turnam si apa fierbinte.
Amestecam bine si o repartizam in borcane.


Dupa ce a stat cateva minute pt asi trage aroma eu am strecurat-o de hrean, atat cat s-a putut, ramanand bucatele de hrean pe feliile de sfecla pt ca hreanul meu a fost foate iute, fiind proaspat scos din gadina.

Pastrata la rece este foarte buna pt consumul in urmatoarele zile.
Daca dorim sa o pastram mai mult timp sau pt iarna se pune sfecla fierbinte in borcane si se sterilizeaza prin fierbe intr-un vas apa, acoperite cu prosoape timp 20 minute.Se lasa la racit o zi invelite bine in paturi.

Printfriendly