luni, 26 octombrie 2009

Tort Buburuza










Tort Buburuza cu blat de cacao si crema de ciocolata.
Pt montarea buburuzei folositi un castron potrivit pe care il tapetati cu o foaie de naylon, asezati un blat de tort de dimensiunea fundului castronului, insiropati-l, un strat de crema, un blat de tort mai mare , insiropati
Acoperiti si dati la rece pana se intareste bine apoi rasturnati cu atentie castronul si indepartati naylonul..asta e tot

Tort Trenulet Thomas








Robi si Raul la 5 ANI !
'Trenuletul Thomas' este desenele preferat a gemenilor si mare bucurie a fost pe ei cand au primit ieri tricouri cu Thomas!
Tortul a iesit mai prafuit pt ca am presarat cacao pe acoperis la urma, si alta greseala a fost ca nu l-am ornat cu spritul, iesea mai frumos si era mai usor, asa m-am chinuit si m-am enervat foarte tare, fiind cald frisca era moale si nu reuseam sa o intind calumea, mai ales la colturi.
A fost cu crema de frisca cu zmeura.

duminică, 25 octombrie 2009

Briose-Muffins











2 oua
200 gr zahar
200 ml ulei
300 ml iaurt
400 gr faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare, zeama si coaja de lamaie
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun ouale intregi impreuna cu zaharul, se mixeaza bine, punem si uleiul, cate putin apoi adaugam iaurtul, sarea si sucul si coaja de la lamaie.
Separat amestecam faina cu praful de copt, o incorporam usurel in compozitie .
Se pune compozitia in forme si se presara bucatele de ciocolata.
Pofta buna!

Prajitura cu caise





5 OUA,
10 LINGURI APA MINERALA,
500 G ZAHAR,
250G FAINA
1 KG CAISE,  
SCORTISOARA

Se freaca galbenusurile cu 250g zahar, se adauga treptat apa minerala si se amesteca bine, se pune si faina, trebuie sa rezulte un aluat mai grosut ce curge. Se toarna in tava.
Caisele se spala se desfac in doua si se pun in tava peste aluat, se presara scortisoara.
Se introduce tava la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp cele 5 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar si 2 linguri de apa (eu nu am mai pus apa pana acum in albusuri si nici nu am sa o mai fac pentru ca mi s-a lasat compozitia)

Se scoate tava din cuptor, se intinde albusurile peste prajitura si se coace in continuare la foc mic pana se usuca bezeaua, aproximativ 20 minute.

Prajitura cu nuca si biscuiti




blat:
-5 albusuri, 100g zahar, 100g nuca macinata, 4 linguri faina, 1/2 praf de copt
Albușurile se bat spuma cu zaharul,se aduga nuca macinata, faina, praful de copt.
Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc potrivit.

crema:
-3oo ml lapte, 6 linguri zahar,o budinca de vamilie,150g unt,vanilie
Se prepara budinca cu laptele si zaharul, se lasa la racit si se adauga untul,se mixeaza bine pana devine o spuma pufoasa, se adauga vanilia.

Peste blatul racit se intinde crema, apoi se aseaza un rand de biscuiti si se pune deasupra glazura.

glazura :
-100g ciocolata se topeste cu 2 linguri unt, 2 linguri apa.se lasa 2 minute sa se rocoreasca si se toarna peste biscuiti.


Pulpa de porc cu mustar la cuptor



1kg pulpa porc
1 ceapa
 5-6 catei de usturoi,
mustar
 ulei pt prajit
sare, piper, boia dulce

Pulpa de porc se taie felii mai grosute, se prajeste in ulei pe ambele parti pana isi schimba culoarea. Se scoate si se lasa deoparte.
Cartofii se taie felii mai groase se sareaza, se presara putina boia dulce si se amesteca bine.
Se aseaza in tava cu ulei, se presara o ceapa taiata rondele, se pune usturoiul .
Carnea se condimenteaza si se unge cu mustar, se pune peste cartofii din tava se acopera tava cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor.
Cand e carnea facuta bine se indeparteaza folia si se mai lasa putin pana carnea se rumeneste frumos.

Tort carapace




blatul cu cacao  :
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1praf de copt
Albusurile se mixeaza bine, se adauga treptat zaharul, apoi faina cernuta si praful de copt.
Se amesteca usor cu lingura, se toarna compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Se coace in cuptorul preincalzit. Rece se taie in doua.

 sirop:
150ml apa
2 linguri zahar
1 esenta de rom.
Se pune apa cu zaharul pe foc pana si se fierbe pana se obtine un sirop gros, se adauga esenata de rom.

pentru crema:
1 conserva de fructe
10g gelatina
3 linguri apa
100g ciocolata
500ml frisca
esenta de rom
2-3 2-3 linguri zahar pudra


Se pun fructele din conserva la scurs intr-o sita. 
Gelatina se inmoaie cu sucul lasat de fructe.
Ciocolata se topeste cu 2-3 linguri de lapte, se adauga gelatina hidratata si se da pe foc foarte putin fara a fierbe compozitia, se lasa la racit.
Frisca se mixeaza cu zahar pudra dupa gust, se aduga ciocolata cu gelatina sis  emixeaza bien crema.

Se captuseste un castron cu foaie de naylon, se aseaza o felie de blat, se insiropeaza si se preseaza usor cu mana ca sa ia forma vasului.
Se pune crema, apoi cel de-al doilea blat insiropat, se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou.
Se orneaza dupa gust si imaginatie, eu am folosit pasta de zahar.

Torturi pentru Cristian 2006 si 2007

Tort Papusa Barbie I







Blaturile de pandispan sunt cu cacao.
Primul este facut din 8 oua, taiat orizontal si insiropat cu sirop de apa, zahar si rom.
Al doilea pentru rochita papusii e din 4 oua, copt in tava dreptunghiulara si taiat din el 3 cercuri de marimi diferite si insiropate cu acelasi sirop.
Metoda e scrisa si mai sus la tortul cu buburuza. http://dianacakes.blogspot.ro/2009/10/tort-buburuza_26.html

Crema:
100g ciocolata se topeste cu 100ml frisca si se lasa la racit. Cat e calduta se pune peste 500 ml frisca mixata si un plic de Crema Ole de ciocolata, de la Dr Oetker .

Deasupra tortul l-am ornat cu frisca vanilata .

Tort pentru pitici 3 ani


 



Tort Corset I



blat
din 8oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, un praf de copt
blat pentru sanii
3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina, 1/2 praf de copt
crema
 frisca si mixt de fructe cubulete de la conserva , un strat de crema dr Oetker si iar un strat de frisca cu fructe.
blaturile insiropate cu sucul de la fructe si sirop de zahar cu vanilie.
tortul este ornat cu frisca

Tort Peste








2 blaturi, unul simplu si celalalt cu cacao fiecare din:
8 oua,
8 linguri zahar,
8 linguri faina
1 praf de copt fiecare
+cacao

Albusurile se mixeaza bine, se adauga treptat zaharul, apoi faina cernuta si dupa caz cacaoa. Se amesteca usor cu lingura, se toarna compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace in cuptorul preincalzit.
Rece se taie in doua.
Blatul cu cacao l-am decupat in forma de balena .

 crema:
 6 oua
500ml frisca
1 zahar vanilat
 200g zahar
 mix de fructe
Ouale se bat pe aburi impreuna cu zaharul pana se ingroasa crema si se lasa la racit.
Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat si se amesteca cu crema rece si fructele scurse de zeama.
Deasupra se orneaza cu frisca colorata.


Tort Sirena





Tort cu crema de unt si ciocolata, imbracat in frisca.
Blat insiropat cu rom facut din: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina,cacao, 1 praf de copt
Crema :6 oua batute spuma cu 12 linguri de zahar se fierbe pe baie de aburi pana se formeaza o spuma groasa. 
Se adauga 200g ciocolata rasa si se amesteca bine pana se topeste, se lasa la racit apoi se mixeaza cu un pachet de unt.


 

Tort pentru piticii mei la 4 ani

Tort de ciocolata







Blat de cacao, insiropat cu rom, crema de ciocolata cu unt.
pentru pentru sani: blat din 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faian, cacao si 1/2 praf de copt
pentru crema am fiert 8 oua pe aburi cu 16 linguri de zahar si cacao pana s-a format o crema foarte groasa. am lasat-o la racit si am mixat-o cu 2 pachete de unt.

Tort Castel










blat simplu insiropat cu suc de ananas, 
crema de vanilie cu frisca, bucatele de ananas 
si jeleu de portocale.

Tort Carte









 


un tort mare,  a avut 3, 700 kg
 blat simplu si unul taiat pe orizontala cu cacao insiropat cu rom si sirop de visine, 
crema de frisca amestecata cu visine si peste crema mousse de ciocolata,
 imbracat in frisca.



sâmbătă, 24 octombrie 2009

Prajitura cu crema de ciocolata


Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 10 linguri faina, un praf de copt, cacao.
Crema: 500 ml frisca, 1 plic de crema Ole de ciocolata, zahar pudra dupa gust, esenta de rom.
Glazura: 6 linguri zahar,  50ml apa , 2 linguri margarina,

 Blat: se mixeaza albusurile, se adauga zaharul, apoi pe rand galbenusurile, uleiul si la urma faina, cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Rece se taie in doua pe orizontala.
Crema: frisca se mixeaza cu crema Ole. se adauga zaharul pudra si esenta de rom.
Se umplu blaturile cu crema.
Glazura: se pune intr-o cratita zaharul impreuna cu o lingura de apa si se lasa la caramelizat, apoi se stinge cu restul de apa, se adauga margarina, se mai tine pe foc 2 minute.
Se toarna calduta peste prajitura.

Tort cu crema de visine si crema de ciococata.





Pentru blat:
3 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri faina.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul, se amesteca bine dupa fiecare, se pune faina, se amesteca usor cu o lingura. Se coace blatul in tava rotunda.

Pentru crema de visine:
1 iaurt de 400g, 4 pliculete gelatina (40g), 8 linguri de zahar, visine scurse de zeama, 200ml frisca batuta.
Frisca se bate spuma.
Gelatina se inmoaie cu zeama de visine, se mai completeaza cu apa pana la 400 ml lichid, se pun 4 linguri de zahar si se da pe foc pana se incalzeste fara a se fierbe.
Iaurtul se amesteca cu 4 linguri zahar, apoi se pune pe foc. Cand incepe sa se incalzeasca se toarna gelatina peste iaurt si se mai tine putin pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.
Se lasa crema la racit apoi se amesteca cu frisca batuta si se toarna peste blatul asezat in tava cu fund detasabil. Se presara visine. Se da la rece cateva minute pana se intareaste bine crema.

Pentru crema de ciocolata:
200g ciocolata, 400ml frisca lichida.
200ml frisca se bate spuma.
200ml frisca se pune la incazit, se adauga ciocolata rupta bucatele si se aesteca bine pana se topeste.
Se lasa sa se rocoreasca si se amesteca cu frisca batuta.
Se pune crema de ciocolata peste stratul de crema de visine.

Se da tortul la rece, eu l-am tinut cam 2 ore pana au venit musafirii.
Este simplu si rapid si foarte gustos .

Rulada cu crema diplomat de mandarine



Blatul simplu de panpispan din:
 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina.
Se coace in tava mare de 28/38cm, se rastoarna imediat ce s-a scos din cuptor pe o foie de copt usor umezita sau pe un prosop curat.
 Se ruleaza strans si se lasa sa se raceasca.
Crema
3 oua, 300g zahar, 3 pliculete de gelatina (30g), 400ml suc de mandariene, portocale sau orice fruct va place, 500ml frisca.
Gelatina se pune la inmuiat in sucul de mandarine si se lasa cateva minute sa se hidrateze.
Ouale se bat pe aburi cu zaharul pana se ingroasa ca o smantana,se dau la o parte si se lasa sa se raceasca putin. Cand crema este calduta se adauga gelatina si se mai da putin pe foc dar fara sa fiarba. Se lasa la racit.
Frisca se bate bine si se amesteca cu crema calduta. Se lasa sa se raceasca putin si se umple rulada apoi se da la rece.
Se orneaza dupa placerea si imaginatia fiecaruia. Pofta buna!

Poze cu gasca mea

Printfriendly