sâmbătă, 24 octombrie 2009

Prajitura cu crema de ciocolata


Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 10 linguri faina, un praf de copt, cacao.
Crema: 500 ml frisca, 1 plic de crema Ole de ciocolata, zahar pudra dupa gust, esenta de rom.
Glazura: 6 linguri zahar,  50ml apa , 2 linguri margarina,

 Blat: se mixeaza albusurile, se adauga zaharul, apoi pe rand galbenusurile, uleiul si la urma faina, cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Rece se taie in doua pe orizontala.
Crema: frisca se mixeaza cu crema Ole. se adauga zaharul pudra si esenta de rom.
Se umplu blaturile cu crema.
Glazura: se pune intr-o cratita zaharul impreuna cu o lingura de apa si se lasa la caramelizat, apoi se stinge cu restul de apa, se adauga margarina, se mai tine pe foc 2 minute.
Se toarna calduta peste prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly