duminică, 25 octombrie 2009

Tort Peste








2 blaturi, unul simplu si celalalt cu cacao fiecare din:
8 oua,
8 linguri zahar,
8 linguri faina
1 praf de copt fiecare
+cacao

Albusurile se mixeaza bine, se adauga treptat zaharul, apoi faina cernuta si dupa caz cacaoa. Se amesteca usor cu lingura, se toarna compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace in cuptorul preincalzit.
Rece se taie in doua.
Blatul cu cacao l-am decupat in forma de balena .

 crema:
 6 oua
500ml frisca
1 zahar vanilat
 200g zahar
 mix de fructe
Ouale se bat pe aburi impreuna cu zaharul pana se ingroasa crema si se lasa la racit.
Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat si se amesteca cu crema rece si fructele scurse de zeama.
Deasupra se orneaza cu frisca colorata.


3 comentarii:

Printfriendly