duminică, 25 octombrie 2009

Prajitura cu nuca si biscuiti




blat:
-5 albusuri, 100g zahar, 100g nuca macinata, 4 linguri faina, 1/2 praf de copt
Albușurile se bat spuma cu zaharul,se aduga nuca macinata, faina, praful de copt.
Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc potrivit.

crema:
-3oo ml lapte, 6 linguri zahar,o budinca de vamilie,150g unt,vanilie
Se prepara budinca cu laptele si zaharul, se lasa la racit si se adauga untul,se mixeaza bine pana devine o spuma pufoasa, se adauga vanilia.

Peste blatul racit se intinde crema, apoi se aseaza un rand de biscuiti si se pune deasupra glazura.

glazura :
-100g ciocolata se topeste cu 2 linguri unt, 2 linguri apa.se lasa 2 minute sa se rocoreasca si se toarna peste biscuiti.


2 comentarii:

  1. buna ziua,
    puteti va rog sa-mi spuneti cat de mare trebuie sa fie tava in care se coace blatul?

    RăspundețiȘtergere
  2. buna,am folosit o tava mica de 35/22cm.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly