Pentru blat:
3 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri faina.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul, se amesteca bine dupa fiecare, se pune faina, se amesteca usor cu o lingura. Se coace blatul in tava rotunda.
Pentru crema de visine:
1 iaurt de 400g, 4 pliculete gelatina (40g), 8 linguri de zahar, visine scurse de zeama, 200ml frisca batuta.
Frisca se bate spuma.
Gelatina se inmoaie cu zeama de visine, se mai completeaza cu apa pana la 400 ml lichid, se pun 4 linguri de zahar si se da pe foc pana se incalzeste fara a se fierbe.
Iaurtul se amesteca cu 4 linguri zahar, apoi se pune pe foc. Cand incepe sa se incalzeasca se toarna gelatina peste iaurt si se mai tine putin pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.
Se lasa crema la racit apoi se amesteca cu frisca batuta si se toarna peste blatul asezat in tava cu fund detasabil. Se presara visine. Se da la rece cateva minute pana se intareaste bine crema.
Pentru crema de ciocolata:
200g ciocolata, 400ml frisca lichida.
200ml frisca se bate spuma.
200ml frisca se pune la incazit, se adauga ciocolata rupta bucatele si se aesteca bine pana se topeste.
Se lasa sa se rocoreasca si se amesteca cu frisca batuta.
Se pune crema de ciocolata peste stratul de crema de visine.
Se da tortul la rece, eu l-am tinut cam 2 ore pana au venit musafirii.
Este simplu si rapid si foarte gustos .
Diana, ţi-aş pune câte un comentariu la toate reţetele, dar foarte greu merg blogurile voastre. Asta e foarte reuşit. Felicitări!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine numai ca mie nu-mi plac visinele in praji,proaspete mananc pana mi se face rau,am sa incerc cu alt compot de exemplu de cirese,chiar e fain
RăspundețiȘtergere