duminică, 25 octombrie 2009

Tort carapace




blatul cu cacao  :
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1praf de copt
Albusurile se mixeaza bine, se adauga treptat zaharul, apoi faina cernuta si praful de copt.
Se amesteca usor cu lingura, se toarna compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Se coace in cuptorul preincalzit. Rece se taie in doua.

 sirop:
150ml apa
2 linguri zahar
1 esenta de rom.
Se pune apa cu zaharul pe foc pana si se fierbe pana se obtine un sirop gros, se adauga esenata de rom.

pentru crema:
1 conserva de fructe
10g gelatina
3 linguri apa
100g ciocolata
500ml frisca
esenta de rom
2-3 2-3 linguri zahar pudra


Se pun fructele din conserva la scurs intr-o sita. 
Gelatina se inmoaie cu sucul lasat de fructe.
Ciocolata se topeste cu 2-3 linguri de lapte, se adauga gelatina hidratata si se da pe foc foarte putin fara a fierbe compozitia, se lasa la racit.
Frisca se mixeaza cu zahar pudra dupa gust, se aduga ciocolata cu gelatina sis  emixeaza bien crema.

Se captuseste un castron cu foaie de naylon, se aseaza o felie de blat, se insiropeaza si se preseaza usor cu mana ca sa ia forma vasului.
Se pune crema, apoi cel de-al doilea blat insiropat, se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou.
Se orneaza dupa gust si imaginatie, eu am folosit pasta de zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly