sâmbătă, 24 octombrie 2009

Rulada cu crema diplomat de mandarine



Blatul simplu de panpispan din:
 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina.
Se coace in tava mare de 28/38cm, se rastoarna imediat ce s-a scos din cuptor pe o foie de copt usor umezita sau pe un prosop curat.
 Se ruleaza strans si se lasa sa se raceasca.
Crema
3 oua, 300g zahar, 3 pliculete de gelatina (30g), 400ml suc de mandariene, portocale sau orice fruct va place, 500ml frisca.
Gelatina se pune la inmuiat in sucul de mandarine si se lasa cateva minute sa se hidrateze.
Ouale se bat pe aburi cu zaharul pana se ingroasa ca o smantana,se dau la o parte si se lasa sa se raceasca putin. Cand crema este calduta se adauga gelatina si se mai da putin pe foc dar fara sa fiarba. Se lasa la racit.
Frisca se bate bine si se amesteca cu crema calduta. Se lasa sa se raceasca putin si se umple rulada apoi se da la rece.
Se orneaza dupa placerea si imaginatia fiecaruia. Pofta buna!

5 comentarii:

  1. hhmmm, ce apetisanta arata si delicios de aromata, asa rulada sa tot mananci :D

    RăspundețiȘtergere
  2. dar nu se spune cum faci cu fructele? please!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Portocalele se storc si se pune gelatiana la hidratat in sucul rezultat.

      Ștergere
  3. prosopul trebuie sa fie putin umed?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu obisnuiesc sa umezesc prosopul la rulade, aburii din blat sunt suficienti, dar daca vrei tu il poti umezi usor.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly