Blat de tort : 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 praf de copt.
Albusurile se mixeaza bine, se pune treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste.Se incorporeaza galbenusurile apoi faina si praful de copt, se amesteca usor si se toarna compozitia in tava. Se coace in cuptorul incalzitit.
Crema: 500g zmeura, 1plic de gelatina maruntita,4 linguri zahar,500ml frisca
Zmeura se paseaza si da pe strecuratore pt a se inlatura semintele.
Gelatina se hidrateaza cu 50 ml suc de zmeura, se amesteca cu restul de zmeura si 4 linguri de zahar si se da pe foc pana ajunge in punctul de fierbere, fara a se fierbe.
Frisca se mixeaza bine, se adauga zmeura cu gelatina calduta. Se da putin la rece pana incepe sa se lege.
Blatul taiat si insiropat cu suc de zmeura se taie in trei , se pune in tava cu inel se umple cu crema.
Se da tortul la frigider.
Deasupra se ornaeaza cu toping de zmeura.
Dupa aceiasi reteta am facut si o prajiturica.
zmeura o ador si fragutele,nu ma mai satur de ele iti dedic pentru postarile minunate de pe blog ultimele 3 premii primite la randul meu de la judy,te imbratisez dulce,sa treci pe la mine sa le iei
RăspundețiȘtergeremultumesc am sa le iau imediat...pupici
RăspundețiȘtergere