luni, 26 octombrie 2009

Tort cu crema de iaurt





Pentru blat :
8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei,1 praf de copt si 10 linguri faina.
Se procedeaza la orice blat: albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si se amesteca bine si apoi se incorporeaza faina si praful de copt.  Se toarna in tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Se coace blatul si se taie in trei felii.
Se insiropeaza .

Pentru sirop: se fiebe apa cu zahar pana devine usor mai gros si se pune o esenta de vanilie.eu am folosit aproximativ 400ml de siro, am facut dupa ochi si dupa gust.

Pentru crema cu iaurt:
1 pahar mare de iaurt de fructe 375 ml, eu am folosit iaurt de capsuni cu bucati mari
1 plic gelatina-10g
6 linguri de zahar
500 ml frisca lichida

Gelatina se pune la inmuiat cu 2 linguri de apa.
Iaurtul se amesteca cu zaharul si se pune peste gelatina si se da pe foc mic pana ajunge la fierbere... fara insa  sa fiarba
Se lasa compozitia sa se raceasca pana devine usor calduta, apoi se amesteca cu frisca mixata in prealabil.
Se da la rece pana incepe sa se ingroase crema.

Pentru glazura :
100g ciocolata de lapte
2 linguri miere de albine sau lapte
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu mierea sau laptele.

In tava cu inel detasabil se aseaza primul blat insiropat, se pune jumatate de crema, apoi al doilea blat, restul de crema si ultimul blat.
Se da la rece pana se intareste crema.
Se pune glazura de ciocolata, se da la rece pana se intareste si se orneaza cu frisca.
Nu e greu deloc, doar vorbarie multa.
 
 

3 comentarii:

  1. imi place impletitura de cos dar eu nu am varful respectiv,l-ai comandat de la wilton?multe varfuri mi-ar trebui

    RăspundețiȘtergere
  2. Doinita nu e varf de wilton, e din cel normal de plastic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai ornat foarte frumos tortul! Imi place tare mult si ma gandesc ca a fost foarte gustos :)

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly