-ficatul nu se sareaza inainte de prajire pt ca se intareste
-pestele praospat trebuie sa aiba bronhiile rosii
-carnea de vita care fierbe mai greu este batrana, pt a inlesni fierberea si patrunderea ei la fiert se adauga o lingurita de alcool la un litru de apa
-zarzavaturile pt supe si ciorbe se recomanda sa fie curatate si taiate cu putin inainte de a fi puse la fiert
-zarzavaturile si legumele nu se pun la fiert in apa rece, ci intotdeauna in apa care fierbe ,intrucat incalzirea lenta distruge vitaminele
-legumele uscate pot fi puse in apa rece la fiert, iar sarea se adauga dupa ce au fiert
-cartofii nu se innegresc daca imediat dupa curatare se pun in apa rece, chiar se recomanda sa fie tinuti in apa rece inainte de preparare
-ciupercile curatate de pielite se pun intr-un vas cu apa rece si cateva picaturi de lamaie pt a nu-si altera culoarea
-conopida se pune la fiert in buchet intreg cu fata in jos, in apa cu sare si cateva ling de lapte pt a ramane alba
-spanacul, stevia, urzicile se pun la fiert in apa clocotita ca sa-si pastreze culoarea si se tin 10min.
marți, 27 octombrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu