luni, 26 octombrie 2009

Cozonac




500g faina cernuta
150g zahar
250ml lapte caldut
4 galbenusuri
80 ml ulei + o lingura mare margarina topita
o drojdie 25g
un praf de sare
esente de vanilie, rom, coaja sau zeama de lamaie..etc
1 ou sau ulei pentru uns

Eu am facut doua portii in MP.
O portie, am impartit-o in trei pt a face 3 cozonacei cu mac.
Cand fac cu mac intind foaia mai subtire cam de jumatate de cm.
Pentru umplutura de mac:
 250g mac macinat
200ml lapte fierbinte,
8 linguri zahar
coaja de lamaie,
 vanilie.

Din a doua portie am facut doi cozonaci cu nuca.
Pentru umplutura de nuca:
200g nuca macinata
 8 linguri de zahar
 esenta de rom
 2 lingurite scortisoara
2 lingurite de cacao.
Se amesteca bine si se presara pe foia intinsa, se apasa usor sa se lipeasca.

;












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly