Reteta pentru o tava 30/21 cm de am folosit:
BLAT:
6 oua,
160g zahar,
200g faina
2 linguri ulei
100g iaurt
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
CREMA:
800ml lapte
150g zahar
100g gris fin
120g nuca de cocos
1 fiola esenta de vanilie
GLAZURA:
100g ciocolata
2-3 linguri frisca lichida
Am mixat albusurile spuma, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi am incorporat pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul si la urma faina si praful de copt.
Am impartit compozitia in doua, o parte am amestecat-o cu cacao si am turnat-o in tava. Am copt blatul pe trei sferturi....cam 15 minute, la 180grade C.
Intre timp laptele l-am pus la fiert cu zaharul, am turnat grisul in ploaie si am lasat sa dea un clocot. Am pus cocosul si esenta de vanilie.
Am scos blatul din cuptor, am intins usor crema, am turnat restul de compozitie de blat si am bagat prajtura la cuptor pentru inca 20 de minute la 180 grade cu ventilatia pornita.
Calda am glazurat prajitura cu ciocolata topita impreuna cu frisca.