super simplu si rapid in 15 minute aveti lapte condensat.
daca il fierbeti 4 minute in plus obtineti dulce leche
am folosit lapte de 1,8 la suta grasime,
dar cu un lapte mai gras sau luat direct de la sursa cred ca era si mai gustos.simplu si rapid, se poate pastra la frigider
avem nevoie de :
200ml lapte
200g zahar
50unt
Intr-o oala mai incapatoare se pune laptele impreuna cu zaharul si untul la fiert.
Cand incepe sa fiarba se da focul la mic pentru ca laptele se umfla si da afara. :)
Dupa 15 minute laptele s-a ingroasa putin se toarna intr-un borcanel si se lasa la racit. Cu cat sta mai mult cu atat se ingroasa mai mult. Se pastreaza la rece.
Daca doriti sa obtineti dulce de leche mai fierbeti 4 minute laptele pana se caramelizeaza....nu uitati sa amestecati continuu!!
asa arata dupa 2 ore de stat frigider, foarte gros, dulceeeeeee si gustossssss !!!!!!
TIPS
Laptele condensat se foloseste in cremele pentru prajituri sau torturi, dar si ca toping la clatite, gogosi sau alte dulciuri.
Se poate adauga cacaua cat este inca cald si se poate folosi ca toping de ciocolata, iar lasat la rece o delicioasa crema de nutella.
Daca doriti sa obtineti dulce de leche mai fierbeti 4 minute laptele pana se caramelizeaza....nu uitati sa amestecati continuu!!