vineri, 4 aprilie 2014

Tort Extasy cu patru feluri de bezea




Blat cu ciocolata
4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g ciocolata, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare, 
se adauga ciocolata rasa marunt si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


 Blat cu nuca de cocos
 4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g nuca de cocos, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare, 
se adauga nuca de cocos si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


Blat cu mac
  4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g mac, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare, 
se adauga macul si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


  Blat cu nuca
 4 albusuri, 8 linguri de zahar, 100g nuca macinata, 2 linguri de faina
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si 
se bate bine pana se obtine o spuma tare,
se adauga nuca macinata si faina
se coace la foc mic pana se usuca bezeaua


 Cremele
100g nuca de cocos, 100g nuca macinata, 200 g ciocolata
 16 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 1 litru de lapte, 1 budinca de vanilie, 250g unt
Galbenusurile se ameteca cuzaharul, budinca si laptele rece,
 se pune compozitia la fiert pana se obtine o crema groasa.
Se lasa la racit si se mixeaza cu untul.

Se imparte crema astfel:
1/4 se amesteca cu nuca se cocos,
1/4 se amesteca cu nuca
1/2 se amesteca cu ciocolata topita si racorita.


Pentru asamblarea tortului se aseaza in ordine in tava:
blatul cu mac, crema de ciocolata
blatul cu nuca de cocos, crema cu nuca de cocos
blatul cu nuca, crema cu nuca
blatul cu ciocolata, crema de ciocolata
se orneaza in crema de ciocolata









13 comentarii:

  1. Waw Dianaaaaaaaaaaa.....pai la o asemenea bunatate, uit de toate dietele si vin pina la tine !
    Numai citind reteta , am tot inghitit in sec , da'poi sa si gust ! Simt ca se topeste in gura bunaciunea asta....
    Se vede ca ai pus suflet si ti-a iesit ceva de EXCEPTIE!!!
    Felicitari si inca o dta LA MULTI ANI fericiti si sanatosi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Un tort grozav si plin de arome. Bravo si inca o data La multi ani tot ce iti doresti sa ti se indeplineasca!

    RăspundețiȘtergere
  3. Blaturile se fac in forma de tort sau se pun cu lingura in tava patrata si se da forma? Felicitari pentru tort, arata super si vreau sa il fac si eu pt pasti. Multumesc anticipat! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana eu am desenat un cerc pe dosul hartiei de copt,a sa m-am orientat sa fac blaturile egale.....oricum ele la copt se mai pot deforma, dar dupa montare le poti uniformiza.

      Ștergere
  4. ce dimensiune are tava?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună dimineața ! Am găsit acest tort pe care vreau să-l fac și nu stiudaca macul trebuie sau nu măcinat? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună ziua! Tortul arată spectaculos și cred că este delicios. Aș dori să-l fac și eu însă vă rog să-mi spuneți la ce temperatură ați copt blaturile și pentru cât timp? Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Adrina, blaturile le cocila 170 grade C timp de 15-20 de minute dar pentru siguranta fa testul cu scobitoarea.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly