vineri, 21 mai 2010
Premii
aceste florii le-am primit de la Mari , am sa le ofer celor care ma viziteaza, va rog sa le luati cu drag vi le ofer.
joi, 20 mai 2010
miercuri, 19 mai 2010
Mini-pizza in foietaj
De la dian@'s cakes |
Foarte bune aceste foietaje, vi le recomand cu drag.
Se prepara rapid, nu e cine stie ce filozofie si se pot manca atat calde cat si reci.
Eu le-am facut mai micute, dar se pot si mai mari si bineinteles ca se pot face diferite combinatii cu ce va place, dar totusi nu incarcati prea mult aluatul pentru ca va fi greu de rulat si taiat.
1 pachet de foietaj
salam uscat , sunca...etc
branza, cascaval
ketchup
condimente pentru pizza
Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei, aveti grija sa nu se inmoaie chiar de tot pt ca fi mai greu de manevrat.
Ungem masa cu putin ulei, fara sa luam naylonul de sub el...in poze nu se prea vede...dar asta m-a ajutat la rulat.
Ungem cu ketchup, punem felii de salam taiate subtiri si in doua, condimente, presaram branza si rulam strans
Taiem rulada obtinuta felii de 1 cm latime si le coacem in cuptorul incins.
marți, 18 mai 2010
pt ca am zis ca azi e ziua premiilor, am sa ma laud putin cu...
si premiul primit ieri castigat la concursul
de pe forumul yummy.forum
si nu in ultimul rand vreau sa multumesc tuturor celor care m-au votat si sustinut pe durata concursurilor.
Premii
si pt ca azi e ziua premiilor am sa ofer si eu aceste premii frumoase primite de la
unor fete deosebite
....si tuturor celor care ma viziteaza va rog sa le luati
sper sa va aduca un zambet pe buze
si sa va faca ziua mai frumoasa
sâmbătă, 15 mai 2010
Ciuperci umplute cu branza si sunca
ciuperci
sunca
3 catei usturoi
branza
1 ou
cascaval
patrunjel verde
ulei
sare, piper
pesmet
se rup piciorulele de la ciuperci, se spala si se curata.
intr-o tava unsa cu putin ulei se pun palariile, se presara putina sare si piper pe fiecare si se introduce tava in cuptorul incalzit.
usturoiul si piciorusele de la ciuperci se taie marunt si se pun la calit in ulei pana scade putin zeama.... nu trebuie sa fie facute decat pe jumatate.
se adauga sunca sau alt mezel taiat cubulete, branza rasa, patrunjel, sare, piper si oul.
cu aceasta compozitie se umplu palariile de ciuperci , se presara pesmet si se da la cuptor.
vineri, 14 mai 2010
Tort Amandina
6 oua
200g zahar
4linguri apa
50ml ulei
cacao
10 linguri faina
1 plic praf de copt
se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul, cand s-a format o spuma tare se adauga apa.
galbenusurile se freaca cu uleiul pana se deschid la culoare.
se incorporam albusurile in galbenusuri panand treptat cate 2 linguri de compozitie amestecand usor.
se adauga si faina, praful de copt si cacaoa
compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace.
pt crema I
6 oua
6 linguri de zahar
10g gelatina
1 pachet de unt
100g ciocolata
gelatina se pune la inmuiat in putina apa.
oule se bat pe baie de aburi cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana. se pune ciocolata taiata marunt si se amesteca bine pana se topeste.
se da crema deoparte si se lasa sa se raceasca putin.
2-3 linguri de crema se pune peste gelatina si se amesteca, apoi se toarna in crema de oua si se mai pune pe aburi pana se incalzeste bine, fara se fiarba.
crema astfel obtinuta se lasa la racit apoi se mixeaza cu untul.
crema II
250ml frisca
2-3 linguri zahar pudra
100g ciocolata sau 3 linguri nutella
se mixeaza frisca cu zaharul pudra si se adauga ciocolata topita.
sirop
4linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se adauga esenta de rom
asamblare
blatul se taie pe orizontal , se insiropeaza, se umple cu crem I, apoi se taie pe verticala se unge cu crema II doar pe o parte si se suprapune.
se orneaza cu glazura de caramel si frisca.
glazura 2 plicuri dr. Oetker cu gust de caramel.
vineri, 7 mai 2010
Crema de branza cu ceapa verde
o reteta foarte simpla si gustoasa
ideal e sa folositi branza proaspata
eu am cumparat din piata sa fie 100 % naturala.
ideal e sa folositi branza proaspata
eu am cumparat din piata sa fie 100 % naturala.
500g branza dulce
150ml smantana
2 fire ceapa verde
sare, piper, boia dulce
branza se amesteca cu ceapa verde se toaca marunt
se adauga smantana, sare si piper dupa gust si putina boia dulce.
se adauga smantana, sare si piper dupa gust si putina boia dulce.
se feaca bine pana devine cremoasa.
miercuri, 5 mai 2010
duminică, 2 mai 2010
Tort Halba de Bere
blat: 8 oua, 16 linguri zahar, 200ml ulei, 20 linguri faina, un plic praf de copt
albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul si am batut bine pana am obtinut o spuma tare, ce nu curgea de pe vas.
am adaugat galbenusurile apoi uleiul.
am incorporat faina cernuta si praful de copt.
am copt blatul in tava dreptunghiulara, apoi l-am decupat cu ajutorul unul capac mai mic rezultand 3 cercuri cu diametru de 18 cm
sirop: 200ml apa, zahar dupa gust, 1 esenta vanilie.
am fiert un sirop din apa, zahar si vanilia, apoi l-am lasat la racit si am insiropat bine cele 3 blaturi.
crema: 300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
am mixat frisca cu zaharul si vanilia.
ornat: 150ml frisca, 3 linguri nutella, esenta de rom
am mixat frisca impreua cu romul si crema de nutella
pentru "spuma"alte 150ml frisca, 2 linguri zahar pudra
jeleu : 500g capsuni, 10g gelatina, 4-5 linguri zahar, 200ml apa sau suc de capsuni
gelatina am puso la hidratat in sucul de capsuni pentru10 minute.
capsunile le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu zaharul si gelatina
am pus jeleul pe foc pana a ajuns la momentul fierberii, apoi l-am dat deoparte
trebuie sa tinem seama ca avem nevoie de 400-500ml compozitie, pentru mai multa compozitie este nevoie de mai multa gelatina
cand incepe sa se lege atunci asamblam tortul, deci jeleul il facem ultimul.
asamblare:
blat insiropat, jeleu, frisca, blat, jeleu, frisca, blat, jeleu.
am dat tortul la rece pentru cateva ore apoi l-am ornat cu crema de nutella si frisca.
pentru toarta am folosit pasta de zahar
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura