sâmbătă, 22 ianuarie 2011
joi, 20 ianuarie 2011
Tort Corabie
am facut 2 blaturi de cacao
pt fiecare blat:
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, 1 plic praf de copt
albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina, cacaoa si praful de copt
dupa ce am copt blaturile le-am taiat pe orizontala in doua
unul l-am pastrat pentru baza tortului iar celalalt l-am decupat in asa fel incat sa arate a corabie
crema
9 oua, 18 linguri de zahar, 200g ciocolata, 350g unt
am batut ouale spuma cu zaharul apoi am pus oala pe baie de aburi, batat continuu cu telul para pana ce crema s-a ingrosat bine, bine
am adaugat ciocolata taiata marunt apoi am lasat crema sa se raceasca
rece am mixat-o bine cu unt
o cana zahar, 2 1/2 cani apa, esenta de rom
zaharul se arde si se stinge cu apa, se mai lasa putin pe foc pana se dizolva de tot
se foloseste rece aromat cu esenta de rom
blaturile insiropate le-am umplut cu crema si am asezat corabia pe blatul intreg, am ornat-o cu crema de ciocolata
pentru partea colorata am folosit 400ml frisca mixata bine cu 3 linguri de zahar pudra si o esenta de vanilie
si gata!
3, 600 kg
marți, 18 ianuarie 2011
Festivalul Blogurilor Gustoase III
de astazi incepe votarea la concursul
"Festivalului Blogurilor Gustoase"
am nevoie de votul vostru dragi cititori
asadar daca doriti sa o faceti asta e adresa
atentie mare! se acorda un singur vot pe tot parcursul concursului!!!
va multumesc foarte mult!
luni, 17 ianuarie 2011
Interviu pentru Gustos.ro
Asa..... si sa ma laud putin.....
am avut marea placere si onoare de a acorda un scurt interviu pe situl
il puteti citi si aici
Cu mare placere va facem cunostinta cu Diana Kintsch, o creatoare de torturi minunate, care isi arata maiestria pe blogul Diana's Cakes.
Cum ai inceput sa ai un blog gastronomic?
In primul rand vreau sa va multumesc pentru acest interviu, e o onoare pentru mine sa iau parte la el.
Povestea blogului s-a intamplat anul trecut odata cu concursul organizat de dumneavoastra Festivalul Blogurilor Gustoase II, atunci m-am hotarat sa adun toate retetele ce le aveam scrise deja pe forum si sa incropesc un blog, ce a urmat a fost o nebunie! nu credeam ca voi deveni dependenta de el, tin foarte mult la el.
Ai vreun bucatar favorit?
Nu unul special, imi plac Radu Anton Roman, Jamie Oliver, Ana Olson, Martha Stewart.
De unde te inspiri in arta culinara: carti de bucate, reviste, emisiuni, bloguri, site-uri?
Cumpar fel si fel de reviste, carti de bucate, urmaresc si emisiuni tv pe teme culinare, urmaresc si foarte multe bloguri, site-uri romanesti si straine.
Care a fost cel mai mare dezastru culinar pe care l-ai avut?
Au fost multe...imi aduc aminte ca pe la vreo 14 ani m-a lasat mama sa fac piftele si a plecat la servici, bineinteles ca am pus orez in ele.
Daca ai avea un restaurant, ce profil ar avea, care ar fi specialitatea bucatarului si unde ai vrea sa se afle din punct de vedere geografic?
Daca as avea o asemenea ocazie as alege Romania, undeva la munte, dar cred ca mi-ar place mai mult o cofetarie, dulciurile ma atrag mai mult.
Care au fost cele mai pretentioase retete gatite de tine vreodata?
Nu fac retete de mancare pretentioase, nici nu ma consider o mare bucatareasa, gatesc pe gustul copiilor si a sotului asa ce trebuie sa fac 2, chiar 3 feluri zilnic, iar pe musafiri ii delectez cu ceva dulce.
Ce retete ai recomanda utilizatorilor incepatori de pe blogul tau?
http://dianacakes.blogspot.com/2009/10/ciuperci-umplute.html
http://dianacakes.blogspot.com/2009/11/buzunare-cu-ciuperci_26.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/05/minipizza-in-foietaj.html
Care este reteta ta preferata si/sau care este cea pe care o gatesti cel mai des?
Imi plac foarte mult pastele, pizza. dar si sarmalele, pe care copii le adora si foarte des pregatesc supa cu galuste sau taitei de casa.
Ai vreo reteta mostenita din familie, o reteta a copilariei tale?
Din pacate nu prea am fost interesanta de gatit cat eram la mama acasa, am invatat mai mult singura dupa ce m-am maritat, dar nu pot sa uit gustul mancarurilor simple facute de bunica, gust si miros pe care din pacate nu il voi mai simti niciodata. De la mama am invatat sa fac torturi si prajituri, o ajutam mai ales de sarbatori.
Daca ai putea sa alegi o tara in care sa te nasti din nou, pe care ai alege-o din punct de vedere culinar?
Tot Romania as alege.
Care sunt restaurantele tale preferate?
Nu obisnuiesc sa ies prea des la restaurant, dar cand o fac mergem la pizza.
Cat de mult experimentezi in bucatarie? Respecti retetele cu stricteze?
Foarte rar duc o reteta pana la capat pas cu pas, improvizez cu ce am la indemana si ce stiu ca e pe gustul familiei mele.
Alimentatia sanatoasa este o chestiune tot mai importanta pentru zilele noastre, suntem inconjurati de alimente nesanatoase. Ce sfaturi, recomandari le dau tinerelor mamici pentru a-si hrani sanatos copiii?
Un sfat ar fi acela sa citeasca cu atentie ce scrie pe ambalajul fiecarui produs pe care il cumpara, e foarte important! mai ales cand e vorba de hrana copiilor, si sa nu ocoleasca piata, din pacate supermarketurile sunt mai la indemana, dar nu tot ce straluceste este aur, nu?
Care este reteta de pe blogul tau cu cel mai mare succes?
Nu pot sa spun ca am avut mare succes , dar am sa va dau cate retete:
http://dianacakes.blogspot.com/2010/06/pilaf-de-orez-cu-piept-de-pui-la-cuptor.html
http://dianacakes.blogspot.com/2009/12/prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/02/tort-inimioara.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/07/melcisori-cu-nuca-si-scortisoara.html
Ai bloggeri culinari preferati? Care sunt acestia?
Am foarte multe bloguri pe care le vizitez si le admir, nu vreau sa dau nume, fiecare are stilul lui si frumusetea lui, nu mai vorbesc de munca depusa de bloger.
Ai alte pasiuni in afara de arta culinara despre care ai vrea sa ne povestesti?
Pasiune pentru arta culinara e prea spus, mai degraba pentru dulciuri...imi place sa le fac dar si sa le mananc!
marți, 11 ianuarie 2011
La multi ani Cristian !
acum cateva zile printisorul meu cel mare a implini 15 ani!
La multi ani puiul meu! sa cresti mare si sa fii sanatos !
mama te pupa si sa stii ca e mandra de tine!
marți, 4 ianuarie 2011
Bezele cu nuca
pentru ca am adunat foarte multe albusuri de la diferite preparate m-am gandit sa le folosesc la ceva dulce...
...si ce era mai potrivit acum de sarbatori decat niste bezele cu nuca?
copiii au fost super incantati de ele ata cei mici cat si cei mari ...prietenii lui Cristian
6 albusuri
450g zahar
1 plic zahar vanilat
1 esenta de rom
2 cani de nuca macinata
intr-o cratita mai mare, care va merge pe baia de aburi, se bat albusurile spuma , se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge de pe tel.
se pune cratita pe aburi si se fierbe inca 15 inute pana se ingroasa bine spuma, apoi se adauga aromele si nuca macinata , se amesteca de 2- 3 ori apoi se da deoparte
rece se ia cu o lingurita compozitie si se formeaza gramajoare in tava cu hartie de copt....bineintels se poate folosi posul
se coc in cuptorul bine incis, dupa 5 minute focul se da la mic si se lasa bezelele pana se usuca bine si crapa usor la suprafata
atentie! nu se deschide cuptorul in primele 15 minute.
bineinteles se pot lipi doua cate doua cu orice crema de tort pe baza de unt.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura