Semilune cu nuca, o prajitura delicioasa!!
Daca sunteti amatori de dulciuri cu nuca nu ezitati sa preparati aceasta reteta
Este usor de pregatit, gustoasa si tare aratoasa!
sttt......cele mai multe batai de cap mi-a dat taiatul
nu prea am talent la asa ceva!!..hihihi
tava mare 35/24cm
BLAT DE NUCA:
6 albusuri
160g zahar
150g unt
150g faina
1 praf de copt
150g nuca macinata
GLAZURA DE GALBENUS
6 galbenusuri
150g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
CREMA CU NUCA
100ml lapte
180g zahar
150g nuca macinata
100g ciocolata
1 lingura rom
200g unt
Incepem cu blatul de nuca: untul il frecam spuma cu 80g zahar, adaugam faina, nuca si praful de copt si amestecam bine pentru a scapa de cocoloase.
Albusurile le batem spuma cu 80g zahar si le adaugam peste compozitia de nuca. Amesteca usor cu o paleta, turnam compozitia in tava si coacem blatul la 180 de grade doar pe jumatate, pana cand s-a format o crusta subtire in partea de sus.
Intre timp galbenusurile la frecam cu zaharul pudra pana isi maresc volumul. Scoatem tava din cuptor si peste blatul pe jumatate copt intindem glazura.
Micsoram focul si punem din nou blatul la copt. La final glazura de galbenus trebuie sa fie uscata.
Intre timp galbenusurile la frecam cu zaharul pudra pana isi maresc volumul. Scoatem tava din cuptor si peste blatul pe jumatate copt intindem glazura.
Micsoram focul si punem din nou blatul la copt. La final glazura de galbenus trebuie sa fie uscata.
Facem si crema: intr-o cratita mai inalta punem laptele cu zaharul la fiert pana se formeaza un sirop gros, adaugam untul, apoi ciocolata si cand aceasta s-a dizolvat complet punem nuca macinatat si romul.
Lasam crema la racit si o intindem peste blatul prăjituri.
Cu ajutorul unui pahar umezit decupam semilune. Pudram cu zahar sau presaram nuca macinata si servim.
Pofta buna!
Diana, sincer, nu prea imi vine sa intru la tine pe blog pentru ca prea le faci bune pe toate, prea nu am voie eu sa mananc, prea ma tenteteaza si ma ispiteste totul......prea mult pentru mine, la dieta !
RăspundețiȘtergereFelicitari, arata minunat !
vai Daniela, ma faci sa rad! :)))))))))
ȘtergereMai tu imi faci in ciuda de acum cu bunatatile astea. Bravo Diana. Pup!
RăspundețiȘtergereRocsy, iti multumesc mult pentru apreierii
ȘtergereCe faine sunt astea!
RăspundețiȘtergerema bucur ca-ti Plac, Mery
ȘtergereTare frumoase! Pup Diana.
RăspundețiȘtergereMarielena ma bucur sa ''te vad "..te pup si eu
Ștergeream sa o fac si eu! super! :*
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt si ce bune trebuie sa fie!!pup Diana!!
RăspundețiȘtergeremultumesc Lulu, si tu faci numai bunatati
ȘtergereBuna ziua. La cate grade folosiți cuptorul pentru această prăjitură?
RăspundețiȘtergere180 grade C
Ștergere180 grade C
RăspundețiȘtergereBuna seara,
RăspundețiȘtergereCat timp dureaza pana se intareste blatul si in cat timp blatul galben? Doresc sa incerc reteta.
Aproximativ in 15 minute ar trebui sa se intareasca putin primul blat, apesi usor cu degetul si daca simti ca s-a format o crusta deasupra poti turna glazura de galbenus.
Ștergere