marți, 5 ianuarie 2010

Oua umplute cu pateu si smantana

15 oua,
100g pateu de pasare,
3 linguri mustar,
300 ml smantana sau iaurt,
3 linguri maioneza,
jumatate ceapa rasa,
sare, piper, zeama de lamaie( daca nu folosim iaurt)

sos: smantana ,maioneza, 2 linguri de mustar, ceapa rasa, sare, piper, zeama de lamaie.
se pun ouale la fiert cu un praf de sare ... in caz ca se crapa ouale la fiert albusul nu iese din coaja.
reci se curata de coaja si se taie in doua pe lungime.
galbenusurile se pun intr-un castronas si se paseza cu o furculita, apoi se freca bine cu pateul, 1 lingura de mustar si 2 linguri smantana.
cu pasta obtinuta se umplu ouale, se aseza in vas si se toarna sosul.

luni, 4 ianuarie 2010

Muschiulet umplut




Muschiuletul se taie pe lung astfel incat sa obtinem o felia mare, se bate cu ciocanul de snitel, se pun felii de cascaval , ciuperci, ardei, se condimenteaza cu sare, piper si boia cine doreste.
Il rulam strans si capetele le prindem in scobitori.
Se pune in tava la cuptor cu putin ulei si 1/2 ceasca apa, acoperim cu folie, cand este aproape gata luam folia la o parte si il lasam sa se rumeneasca.
Noi am servit cu mix de legume si pireu de cartofi.
Mai simplu: se face o gaura de-a lungul muschiuletului cu coada rotunda de la o lingura de lemn, eu am mai largit-o apoi cu cutitul.Se ia o bucata de carnat de lungimea muschiului si se introduce in el.Se prajeste in cuptor .

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Prajitura coca-cola


O prajitura foarte buna, blat moale, pufos 
ce nu necesita insiropare.



blat:
6 albusuri, 4 galbenusuri,200 g zahar, 12 linguri coca-cola, 200g faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao.
Toate albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge, se adauga pe rand galbenusurile si coca-cola, se amesteca bine apoi se pune faina, praful de copt si cacaua.
Se cocace blatul in tava mare si se taie in 2 pe orizontala.

crema:
2 galbenusuri, 300ml lapte, 4 linguri de faina, 120g zahar, 1 pachet unt, 3 pliculete zahar vanilat, 100g nuca de cocos
Galbenusurile se freaca cu faina si zaharul, se adauga si laptele si se pune la fiert pana se formeaza o crema groasa, se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.
Untul se incorporeaza in crema rece, se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa, se adauga nuca de cocos.
Se umplu cele doua foi cu aceasta crema.

glazura:
100g ciocolata de lapte, 3 linguri de lapte.
Ciocolata se rade si se amesteca cu laptele apoi se topeste la foc mic.
Se toarna calduta peste prajitura.

joi, 31 decembrie 2009


Reteta pentru un an bun:
- Se iau 12 luni si se curata foarte bine de amaraciune, mandrie, ura, invidie, frica, irascibilitate si stres.
- Se imparte fiecare luna in 28 - 31 zile, dupa caz, astfel ca proviziile sa ajunga exact 1 an!
- Fiecare zi se prepara separat: 1 parte munca, 1 parte liniste, 1 parte veselie si umor.
Se mai adauga 3 linguri optimism,1 lingurita toleranta, o priza de bun simt si ... o picatura de speranta!
Peste aluatul astfel obtinut se toarna apoi dragoste din belsug!
Preparatul gata facut se impodobeste cu un buchetel de curaj si incredere in sine.
- Se serveste zilnic, cu bucurie, la o ceasca de cafea invioratoare si cu incredere inepuizabila in Dumnezeu!
Prezenta reteta nu se compenseaza, ea este gratuita si se transmite liber, insotita de LA MULTI ANI !


La multi ani 2010 !

am primit acest premiu de la Alexadrina, multumesc frumos! am sa-l oferer cu mult drag  tuturor celor care ma viziteaza !

miercuri, 30 decembrie 2009

Tort Fluture



Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, un praf de copt
se procedeaza ca la orice pandispan, se taie in trei pe orizontala si se insiropeaza.

Crema: 6 oua, 12 linguri zahar, 1 pachet unt, 2 plicuri zahar vanilat, fructe ananas, banane, portocale.kiwi etc
ouale se bat spuma cu zaharul si se pun la fiert pe baie de aburi, se bate incontinuu pana se formeaza o crema grasa,s e adauga vanilia si se lasa la racit. Cand e rece se mixeaza cu untul.

Montam tortul in tava cu inel detasabil astfel: blat-fructe- crema, blat-fructe-crema, blat-fructe-crema.
Dam tortul la rece pt o ora, detasam inelul si taiem tortul in doua parti egale pe vertical. Intoarcem cele doua parti spate in spate si taiem in doua astfel incat sa formam aripioarele fluturasului.
Ornat:  400 ml frisca lichida, 4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri smantana

marți, 29 decembrie 2009

Tort cu crema caramel si nuca

Photobucket

MICA

Blat I:
8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina,cacao, un plic praf de copt
se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste, se pun si galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. se coace si cand s-a racit se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza.

Blat II :
6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 liguri nuca macinata, 2 linguri faina
albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca si faina. se coace la foc potrivit

Crema:
300g zahar, 500ml lapte, 5 galbenusuri, 4 linguri de faina, un pachet de unt,100g nuca
zaharul se caramelizeaza pe foc, se stinge cu 250ml lapte cald, se lasa la foc mic pana se dizolva tot zaharul.
separat galbenusurile se freaca cu faina, se pune laptele ramas si se toarna usor in siropul de zaharul ars, amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pe foc mic pana se formeaza o crema groasa si da la racit. Cand e rece se mixeaza bine cu untul, se adauga si nuca.

Pt ornat am folosit 400ml frisca mixata cu zahar pudra si un plic de zahar vanilat.(eu macin deodata cu zaharaul si vanilia)

Asamblare: blat I, crema, blat II, crema ,blat I, crema, ornat cu frisca










MIC

Printfriendly