luni, 14 noiembrie 2011

Prajitura Dana

m-am inscris cu aceasta reteta dulce la concursul oraganizat de Mimmi si Laura
 

reteta originala este aici 
eu am mai schimbat cate un pic
si anume am pus rom in ganache si capuccino in crema de lapte praf


blat cu nuca
6 oua , 200g zahar, 200g nuca macinata, 2 lg faina, 1 pliculet praf de copt
Foaie alba:
2 oua, 2 lg ulei, 2 lg apa, 2 lg zahar ,4 lg faina, 1 lingurita bicarbonat stins
Frisca:
400 ml frisca lichida, 10 g gelatina, 3-4 linguti zahar pudra
Crema ganache:
100 g ciocolata neagra, 150 ml frisca lichida, esenta de rom
Crema de lapte praf
5 oua, 300 g zahar, 1 cub unt sau margarina, 300 g lapte praf, 1 pliculet capuccino
Blatul cu nuca:
batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem pana se topeste, adaugam pe rand galbenusurile,, nuca, faina, praful de copt
coacem blatul
Foaia alba:
batem ouale cu zaharul, punem bicarbonatul stins cu otet, apa, uleiul, apoi faina
Frisca: 
gelatina o punem la inmuiat in putina apa, apoi o topim la foc mic
 frisca o mixam cu zaharul pudra , adaugam gelatina rece, dar inca lichida
Crema ganache:
100ml frisca si ciocolata o punem la topit la foc mic si o lasam sa se raceasca apoi o amestecam, cu 50ml frisca mixata
Crema de lapte praf:
ouale si zaharul le batem putin cu telul, punem vasul pe baie marin si batem incontinuu pana se ingroasa crema.
luam vasul deoparte si adaugam laptele praf, amestecam bine sa nu faca cocoloase.
cand crema s-a racit incorporam si untul

Asamblare:
foaia alba, crema ganache, punem blatul cu nuca, crema de lapte praf si deasupra frisca, ornam cu ciocolata topita
 dam prajitura la rece pana a doua zi.




20 de comentarii:

  1. bafta la concurs! Arata tare bine prajitura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-a reusit foarte bine,multumim si succes !
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lily, Bea, DiaMar, va multumesc din suflet, ma bucur ca va place prajitura! va pup pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata si e tare delicioasa!Pupici si bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce-mi place ca te-ai apucat de confectionat!
    Bafta la concurs!
    Mari

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai fetito,apoi meriti toate premiile ce prezentare i-ai facut:-)))pupicei,apropo,nu stiu daca te-am mai intrebat la checul tigrat,din 6 oua faci unul sau doua?

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare faina praji Diana. Mult succes!

    Mari, mai nou esti anonima peste tot, ce ai patit?

    RăspundețiȘtergere
  8. hihi...tu de unde stii c ae Mari? Marielena??

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de fain arataaaaaaa....
    Meriti primul loc, eu ti-l dau din tot sufletul !
    Multa bafta !
    Te tzuc....

    RăspundețiȘtergere
  10. de ce mi se moaie crema de lapte praf atunci cand tai prajitura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hm...poate nu ai fiert suficient crema, trebuie se fie destul de groasa, sau untul a avut apa.

      Ștergere
    2. untul in spania nu are apa...cata cantitate de unt se pune,crema am fierto cam 30 de minute.

      Ștergere

Printfriendly