o reteta de cornulete potrivita pentru masa de Craciun,
se pot pastra mult timp, chiar si 2 saptamani,
se pot pastra mult timp, chiar si 2 saptamani,
eu le-am facut chiar cu o saptamana inainte de sarbatori
din cantitatile de mai jos mi-au iesit 100 de bucati
din cantitatile de mai jos mi-au iesit 100 de bucati
400g smantana
200g untura de porc sau margarina ori unt
650g faina
2 galbenusuri
1 varf de cutit sare
1 praf de copt
Pentru umplutura:
4-5 albururi
200g nuca macinata
200g zahar
1 plic de zahar vanilat
1 esenta de rom
Untura se freaca cu jumatate din cantitatea de faina, se pun restul de ingrediente si se framanta un aluat mai moale, la nevoie se mai adauga faina, daca aluatul este prea moale sau cateva picaturi de lapte daca este prea tare.
Se da la rece pentru timp de o ora.
Intre timp se pregateste umplutura astfel: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom.
Pe masa infainata se intinde aluatul mai subtirel, de aproximtiv de 3 mm.
Intre timp se pregateste umplutura astfel: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom.
Pe masa infainata se intinde aluatul mai subtirel, de aproximtiv de 3 mm.
Cu ajutorul unei pahar se decupeza cercuri. Se pune cate un varf de lingurita din compozitia cu nuca pe fiecare bucatica si se pliaza, apasand marginile cu degetele sau cu dintii unei furculite sa se lipeasca bine, bine. Este posibil ca la copt sa se dezlipesca putin, dar asta nu reprezinta nici o problema.
Se coc timp de 20 de minute l 170de grade C, pana ce se rumenesc foarte putin pe margini, nu mai mult. Se tavalesc prin zahar pudra.
Bune, bune rau de tot cornuletele tale Diana.............si stelutele imi plac.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare,tare bune!De retinut reteta!
RăspundețiȘtergereTu le-ai facut deja pt.Craciun?
da Mariana, pt Craciun le=am facut.
RăspundețiȘtergeretare bune....felicitari Dia...
RăspundețiȘtergereDACA ITI FACE PLACERE , TI-AM OFERIT UN PREMIU LA MINE PE BLOG!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit si numai bine in anul care vine!Te pup.
RăspundețiȘtergereBuna, Diana, ai un premiu si de la mine.
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite!
Păi ori cu smântâna, ori cu untura?? 😩
RăspundețiȘtergerePentru aceasta reteta se folosete si smantana si untura.
Ștergere