O prajitura cu branza foarte usor de facut
blatul nu necesita framantare,
crema este delicioasa desi contine doar doua ingrediente.....
.....ce poate fi mai bun pentru o zi de duminica si nu numai?
pentru blatul fraged:
blatul nu necesita framantare,
crema este delicioasa desi contine doar doua ingrediente.....
.....ce poate fi mai bun pentru o zi de duminica si nu numai?
pentru blatul fraged:
1,5 cani de faina
100 g unt la temperatura camerei
1,5 cana de zahăr
1 plic praf de copt (10 g)
Toate ingredientele se pun intr-un vas si se framanta intre palme pana
se obtine o compozitie nisipoasa ca si firimiturile de paine.
pentru umplutura de branza:
650g brânză de vaci scursa bine
3 ouă
650g brânză de vaci scursa bine
3 ouă
1 cană zahar
1 plic de zahăr vanilat
1 plic de zahăr vanilat
coaja rasa de lamaie
Se amesteca branza cu zaharul, ouale, vanilia si coaja de lamaie.
pentru crema:
4 linguri smantana
jumătate cutie de lapte condensat
Se amesteca laptele condensat cu smanatana.
pentru ornat:
50g ciocolata amaruie
2 linguri de lapte
Se rade ciocolata, se amesteca cu laptele si se topeste pe baie de aburi.
Procedura: Se pregateste o tava rotunda cu diametru de 26cm in care se pune hartie de copt.
Se ia o treime din compozitia pentru blat si se intinde in tava, se pune jumatate din compozitia de branza...
(se intinde usor pentru a nu strica straturile)
se pune inca o treime din compozitia de blat si iar compozitia cu branza
(se intinde usor pentru a nu strica straturile)
se pune inca o treime din compozitia de blat si iar compozitia cu branza
iar la final restul de compoztie pentru blat.
Astfel vom obtine trei straturi de blat fraged si doua de branza.
Introducem tava la cuptor la 180 grade C pentru 45-50 de minute pana ce prajitura este coapta,
pentru asta facem testul cu scobitoarea.
Imediat ce o scoatem din cuptor turnam crema de lapte condensat si lasam sa se rocoreasca,
apoi ornam cu ciocolata topita.
O lasam la racit, indepartam inelul, apoi putem taia prajitura. Pofta buna!