marți, 1 iunie 2010

Tort Minge





1 blat simplu

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
se mixeaza albusurile bine,se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana se formeaza o spuma care nu curge.
se adauga si galbenusurile,  apoi faina cu praful de copt.

1 blat cu cacao
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
cacao
aceiasi procedura ca mai sus doar ca se pune si cacao odata cu faina


creme:
pt minge 1/3 din crema mousse de capsuni si ganache de ciocolata alba
pt partea de jos 2/3 din crema mousse de capsuni

mousse de capsuni
500g capsuni
10g gelatina
6 linguri zahar pudra
500ml frisca
frisca se mixeaza bine cu zaharul pudra
gelatina se pune la hidratat cu putina apa 10 minute, apoi se pune la topit
capsunile se taie cubulete sau strivesc putin si se adauga cate o lingura in gelatina calda. se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza treptat in frisca.

ganache de ciocolata alba
100ml frisca
100g ciocolata alba
2 linguri zahar pudra
frisca o mixam cu zaharul
ciocolata o topim cu 2 linguri de frisca sau lapte si o turnam usor peste frisca mixand continuu.
sirop de zahar ars
4 linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit


ornat:

pt minge :pasta de zahar, ciocolata
se monteaza mingea intr-un castron potrivit cum am explicat la Tortul Buburuza
pt partea de jos: frisca si cocos verde


vineri, 21 mai 2010

Premii

 aceste florii le-am primit de la Mari , am sa le ofer celor care ma viziteaza, va rog sa le luati cu drag vi le ofer.

joi, 20 mai 2010

Premii

alte premii minunate primite de la Doinitza
 ma bucur si iti multumesc pt ele 
am sa le ofer
Andreei

miercuri, 19 mai 2010

Mini-pizza in foietaj


De la dian@'s cakes

Foarte bune aceste foietaje, vi le recomand cu drag.
Se prepara rapid, nu e cine stie ce filozofie si se pot manca atat calde cat si reci.
Eu le-am facut mai micute, dar se pot si mai mari si bineinteles ca se pot face diferite combinatii cu ce va place, dar totusi nu incarcati prea mult aluatul pentru ca va fi greu de rulat si taiat.

1 pachet de foietaj
salam uscat , sunca...etc
branza, cascaval
ketchup
condimente pentru pizza

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei, aveti grija sa nu se inmoaie chiar de tot pt ca fi mai greu de manevrat.
Ungem masa cu putin ulei, fara sa luam naylonul de sub el...in poze nu se prea vede...dar asta m-a ajutat la rulat.
Ungem cu ketchup, punem felii de salam taiate subtiri si in doua, condimente, presaram branza si rulam strans
Taiem rulada obtinuta felii de 1 cm latime si le coacem in cuptorul incins.

marți, 18 mai 2010

pt ca am zis ca azi e ziua premiilor, am sa ma laud putin cu...

premiul castigat tot de Pasti Iepurasul iti aduce premii
de  pe Bucataras


si premiul primit ieri castigat la concursul  
de pe forumul yummy.forum

 
si nu in ultimul rand vreau sa multumesc tuturor celor care m-au votat si sustinut pe durata concursurilor.

Rose Scroll Pictures, Images and Photos

Premii

si pt ca azi e ziua premiilor am sa ofer si eu aceste premii frumoase primite de la 
 ANCA 
unor fete deosebite
....si tuturor celor care ma viziteaza va rog sa le luati
sper sa va aduca un zambet pe buze
si sa va faca ziua mai frumoasa  


sâmbătă, 15 mai 2010

Ciuperci umplute cu branza si sunca

  ciuperci
sunca 
3 catei usturoi
branza
1 ou
cascaval
patrunjel verde
ulei
sare, piper
pesmet
se rup piciorulele de la ciuperci, se spala si se curata.
intr-o tava unsa cu putin ulei se pun palariile, se presara putina sare si piper pe fiecare si se introduce tava in cuptorul incalzit.
usturoiul si piciorusele de la ciuperci se taie marunt si se pun la calit in ulei pana scade putin zeama.... nu trebuie sa fie facute decat pe jumatate.
se adauga sunca sau alt mezel taiat cubulete, branza rasa, patrunjel, sare, piper si oul.
cu aceasta compozitie se umplu palariile de ciuperci , se presara pesmet si se da la cuptor.
cand sunt gata se pun feliute de cascaval si se mai lasa 2 minute in cuptor pana se topeste.


Printfriendly