o prajitura foarte buna, seamana la gust cu savarina, dar zic eu ca e mai buna!
reteta originala o gasiti pe blogul
Ingrediente :
1 pachet foi placinta 400gr
si
200ml pahar ulei
200g zahar
200 ml iaurt
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
4 oua
1 fiola esenta de rom
200ml pahar ulei
200g zahar
200 ml iaurt
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
4 oua
1 fiola esenta de rom
1 esenta de portocale
rupem foile de placinta bucatele mici
ouale le batem putin si le amestecam cu restul ingredientelor.
ungem un vas de yena cu unt si turnam compozitia.
dam tava la cuptor la 180grade timp de 35 minute, pana devine rumena la suprafata.
Ptr sirop:
6linguri zahar
350ml de apa
350ml de apa
punem zaharul intr-o cratita pe foc, cand s-a caramelizat o dam deoparte si turnam cu atentie apa .
mai tinem siropul pe foc cateva minute pana se topeste tot zaharul.
peste prajitura calda turnam siropul in mai multe reprize, ea va absorbi treptat tot siropul.