acum ceva timp am primit de la dr. Oetker doua mixuri una de savarine si una tort diplomat, azi au venit randul savarinelor
per asamblu mi-am facut o parere buna despre acest produs, ca toate produsele de la dr. Oetker s-a dovedit a fi de calitate
initial formele mi s-au parut mici si mi-a fost frica ca voi avea savarine pitice, dar
aluatul a crescut mult si au fost destul de mari. se face foarte usor si rapid, cam in 3 minute.
frisca nu mi-a placut deloc la gust, in schimb s-a mixat foarte bine si rapid.
am imbunatatit-o cu o cana de capsuni pasate, zahar pudra suc de lamaie.
din crema aceasta mi-a ramas putin, dar nu a fost nici o pierdere fiind o crema foarte gustoasa
jeleul se face rapid si el si are gust de zmeura
pentru aluat:
plicul cu praf pentru aluat
plicul cu drojdie
2 ouă
125 lapte cald
3 linguri
am pus praful de aluat in bol impreuna cu laptele, ouale si drojdia. am mixat 1 minut, am adaugat uleiul si am mai mixat 2 minute apoi am turnat compozitia in formele de savarina, nu trebuie unse cu nimic, se vor dezlipi foarte usor
le-am lasat sa creasca 30 minute la cald in cuptorul aragazului, apoi le-am copt 25 minute la 200grade.
reci le-am taiat capacul si le-am ornat cu jeleu
jeleul de zmeura
am amestecat praful de jeleu cu 3 linguri de apa rece si 3 linguri de sirop de zmeura
pentru crema:
200 ml lapte rece de la frigider
1 cana capsuni
2 linguri zahar pudra
1 lingurita vanilie
2 lingurite suc de lamaie
praful pt frisca l-am pus intr-un bol impreuna cu laptele rece si am mixat 1 minut, am pus capsunile, zaharul, vanilia si sucul de lamaie, am mai mixat 1-2 minute.
pentru insiropat
500ml apă
300 g zahăr
esenţă de rom Dr. Oetker
eu am pregatit un sirop din zahar ars.
zaharul l-am pus intr-o craticioara la caramelizat si l-am stins cu apa. cand s-a racit am pus si esenta de rom.
am insiropat bine savarinele si le-am dat la rece cateva minute, apoi le-am umplut cu crema.