Turta dulce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun!
Nu ezitati sa o preparati, copii o adora iar mirosul de arome delicioase va va inunda casa.
Pentru turta dulce avem nevoie de:
250g unt
650 g faina
300g miere de albine
100g zahar
2 oua
1 varf de sare
1/2 plic praf de copt
1/2lingura bicarbonat de sodiu
1 lingura suc de lamaie
scortisoara, nucsoara rasa si alte mirodenii....puteti folosi condimente pentru vin fiert
Mierea si zaharul le-am pus la foc mic pana s-a topit.
Untul moale l-am frecat intre palme cu faina. Am turnat mierea rocorita, apoi am pus ouale, sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lamaie, praful de copt si condimentele.
Se obtine un aluat potrivit de moale dar care nu mai lipeste, la nevoie mai adaugati putina faina.
Trebuie sa tinem cont ca aluatul v-a sta la rece si se va intarii. Poate sta la frigider o zi sau chiar doua.
Am scos aluatul si l-am intins pe masa infainata, am decupat cu formele dorite, le-am asezam in tava si le-am coapt la 180 grade pana s-au rumenit usor pe margini.
Atentie! nu tineti turta dulce prea mult la copt caci va ramane tare!
Pentru glazura turta dulce, royal icing:
2 albusuri
350g zahar pudra
2 linguri suc de lamaie lamaie
bombonele argintii
Pentru glazura am batut albusurile spuma cu zaharul pudra si sucul de lamaie.
Am pus glazura in pos cu varful subtire si am ornat turta dulce, am aplictat bombonele.
si ajutorul: