Pentru ca luna aceasta am sarbatorit Pastele, Sidy a organizat pe blogul ei
o frumoasa campanie denumita Campanie de Sarboatoare
o frumoasa campanie denumita Campanie de Sarboatoare
bineinteles ca nu puteam sa-i refuz invitatia de a participa si eu
asa ca vin cu aceasta reteta de Ciorba din carne de ied
stati pe aproape, in curand vor fi afisate toate retetele participante
pe blogul http://sidyskitchen.blogspot.ro/
pe blogul http://sidyskitchen.blogspot.ro/
- 1kg carne de ied cu os ( eu am avut gat)
- 2 cepe
- 2 morcovi potriviti
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac
- ardei rosu
- telina
- 3 linguri de ulei
- 50 g orez
- sare,piper
- patrunjel, marar, leustean,
- 3 oua
- 200ml smantana
- Mod de preparare:
- Carnea se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert, cand da in clocot se arunca apa, se pune alta apoi se pune din nou la fiert.
- Intre timp legumele se curata si se dau pe razatoare, se pun la calit in ulei. Se stinge cu zeama si carnea de ied. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit.
- La final se adauga orezul spalat si verderturile taiate marunt. Cand orezul este fiert se opreste focul, se lasa 5 minute sa se odihnesca ciorba si se adauga ouale batute bine cu furculita si amestecate cu smantana.
- Dupa preferinte se poate acri cu bors, otet, suc de lamaie.
- Pofta buna!